Hlavní navigace

Názor k aktualitě Uber je dopravní služba a měl by mít licenci, tvrdí poradce Soudního dvora EU od fd - To se pletete, uber je zarny priklad smluvni...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 5. 2017 19:00

    fd (neregistrovaný)

    To se pletete, uber je zarny priklad smluvni dopravy, objednate si a predem vite co budete platit. Kdezto u taxi predem nevite za kolik to bude. Tudiz zatimco vas "poctivy" taxikar "poctive" (nebo i nepoctive) okrade, tak v pripade uberu je ciste problem ridice, jestli pojede kolem sveta nebo nejkratsi cestou.

    Pristup pak naprosto exaktne odpovida "chcipla mi koza, at sousedovi chcipne taky". Protoze spousta pozadavku na taxi je nesmyslna taktez. Napriklad pozadavky na znalost mistopisu v dobe kdy navigace je soucasti kazdeho telefonu je naprosty nesmysl. Stejne tak pozadavek na taxametr ... k cemu? Me naprosto nezajima jestli taxikar vybere aktualne neucpanejsi trasu (zcela umyslne) a tech 5km pojede hodinu, to je jeho problem, me zajima, za kolik me doveze z mista A na misto B.

    Takze pokud by se dalo debatovat, tak mozna na tema pojisteni pasazeru. Coz opet neni pproblem uberu ale problem ridicu - a take jejich a pouze jejich riziko. Totiz i kdyz vemete spolujezdce do sveho soukromeho auta, zcela zadarmo, tak se vam to muze tezce prodrazit, a muze to byt klidne pribuzny.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).