Hlavní navigace

Názor k aktualitě V datových schránkách se opět šíří spam, láká na snadné investování peněz od anonym - Těch odesílatelů je ještě víc, ale všechny mají...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 11. 2020 21:10

    bez přezdívky

    Těch odesílatelů je ještě víc, ale všechny mají jedno společné - jsou to prázdné společnosti se stejným vlastníkem - právnickou osobou, která je v insolvenci.

    Za všechny ty společnosti to odesílá pan Petr Havránek (narozen 4. března 1978, trvalé bydliště na schránkové adrese Rybná 716/24, Staré Město, 110 00 Praha 1). To je člověk známý z kauz tzv. šmejdů - tedy prodeje předraženého zboží důchodcům.

    Co je ještě zajímavější, autorem zasílaných příloh je pan Mike Pán (narozen 1. března 1997, trvalé bydliště U Hřiště 334, 252 67 Tuchoměřice) - další kriminálník arménského původu, který se proslavil natáčením toho, jak porušuje dopravní předpisy, nadává policii a propagátor pojištění na pokuty. Mike Pán je také majitelem webové stránky, na který jedna z těch zasílaných příloh po otevření přesměrovává.

    Spam v datové schránce se podle § 26c zákona č. 300/2008 Sb. o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů hlásí Ministerstvu vnitra.
    Pokuta je směšných 10 tisíc pro FO a milion pro PO - po těchto společnostech je to bohužel prakticky nevymahatelné.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).