Hlavní navigace

Názor k aktualitě V Praze se nabízí více bytů přes Airbnb než pro klasické nájemní bydlení, tvrdí analýza od mar - Vůbec nechápu na co vedení Prahy ještě čeká. Jinak...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 11. 2018 13:15

    mar (neregistrovaný)

    Vůbec nechápu na co vedení Prahy ještě čeká.

    Jinak můj osobní názor je, že v Praze, Krumlově atd. je příliš turistů a překáží. Dělají město horší a nepříjemné pro život, ale dokonce i pro práci. Ulice jsou nesnesitelně plné. A i když chápu ekonomický přínos , tak v tom vidím i lidský rozměr. Myslím, že je lepší turista, který zaplatí v hotelu za noc pár tisíc, než turista, který zaplatí zlomek, blokuje byt, kde by třeba mohl žít pracující k místu ukotvený člověk.

    Dovolím si takový nadnesený příměr. Včera jsem viděl Chobotnice z 2. patra, asi ten film znáte, je tam rodina s dvěma dětma, Zedníček kamioňák, Veškrnová mamka. Žijou na Kampě v činžovním domě (dnes Muzeum Kafky) s normálníma sousedskýma vztahama. V tom filmu je mimoto zachycena atmosféra a obyčejný život na Kampě, která tam už dnes díky tunám turistů totálně zmizela. Místo nepoužitelné pro život. Jenže tohle se neděje jen na Kampě, které se staly kulisou, tohle je záležitost celého i širšího centra Prahy a i jiných měst a dle mě hlavně díky masovému turismu. Rovnováha byla zničena.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).