Hlavní navigace

Názor k aktualitě Vedení Seznam.cz zrušilo omezení Skliku pro dezinformační weby od OB - Tržní mechanismy jsou svým způsobem podobné přírodním zákonům...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 8. 2017 12:08

    OB (neregistrovaný)

    Tržní mechanismy jsou svým způsobem podobné přírodním zákonům - nejsou tak exaktní/pevné, ale poměrně jasným způsobem působí a formují společnost. Budete tedy stejným způsobem obdivovat i gravitaci? :)
    Podívejte se jak je dokonalá, jak úžasně řídí celý vesmír :)
    Až příště někdo spadne z výšky a zabije se, tak to prohlásíme za optimalizaci Vesmíru? :)

    Já si spíš vždycky myslel, že člověk má inteligenci k tomu, aby přírodní zákony využíval ve svůj prospěch. Ne aby se jim klaněl :)
    Že třeba když potřebuju vyrobit nějakou elektřinu a okolo teče řeka, tak využiju gravitaci. Ale když se chci dostat rychle přes moře, tak se nebudu gravitaci klanět, ale využiju aerodynamický vztlak k tomu, abych gravitaci překonal a to moře přeletěl. S trhem je to stejné: využívejme jeho výhody, ale najděme si jinou cestu tam, kde nás omezuje. Trh je slepá síla - stejně jako gravitace; není to moudré Božstvo, které by mohlo dovést lidstvo ke spáse.

    Otázka je, zda Vám jde o lidstvo, nebo o trh. Zatím z Vás mám stejný dojem jako ze Svědků Jehovových - opačně poskládané priority. Stejně jako oni tvrdíte, že co je dobré pro Boha, je dobré i pro lidi; a kdo tomu nevěří, toho peklo pohltí. Amen.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).