Hlavní navigace

Názor k aktualitě Vidíte na televizi vykřičník? Tak to sledujete končící DVB-T vysílání od karprox - K 1.11.2019 mělo být na všech stanicích na...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 11. 2019 16:51

    karprox

    K 1.11.2019 mělo být na všech stanicích na stejném místě na obrazovce zobrazeno datum kdy na vysílači končí DVB-T. Bohudík bydlím na místě, kde lze přijímat signál poloviny stanic z více než jednoho vysílače. Přirozenou daní za to je nemožnost pozemního přijmu zahraničních stanic. U ČT jsem už všechny předvolby s uvedeným logem odstranil, tedy přemístil na neužívané pozice předvoleb. Rád bych to udělal i u ostatních. Studovat tabulky v tomto případě považuji za kontraproduktivní, protože jde o desítky programů. Předvoleb mám k dnešku obsazeno 111, a ano samozřejmě polovina je spojena s naprosto nepoužitelnou kvalitou signálu. Věčné promazávání předvoleb obsazených programem vysílače s nekvalitním signálem už mne dávno přestalo bavit. Prostě mám na prvních místech ty stanice které skutečně sleduji, a jejichž signál je použitelný. Kdykoliv přibude do spektra nový program vždy mi při proladění do předvoleb naskákaly desítky nepoužitelných signálů. Prostě je tam ponechávám, ale neužívám. V tomto případě bych ale věděl který signál nechat vypíchnutý mezi prvními, a který ne.
    Toto logo je dobrým, a správným krokem, myslím si ale, že by to mělo být standardizováno, aby divák měl ulehčenu obsluhu přijímače. Myslím si, že nejméně čtvrtina diváků bude mít s příjmem problémy, které se budou republikou přesunovat postupně v průběhu vypínacího období od města k městu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).