Hlavní navigace

Názor k aktualitě Vzniká nový deník založený na Denníku N, má stát na placeném digitálním obsahu od Niemand - "Půjde o ideologicky nepředpojatou platformu přinášející ověřené informace...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 6. 2018 10:26

    Niemand (neregistrovaný)

    "Půjde o ideologicky nepředpojatou platformu přinášející ověřené informace a souvislosti nezbytné pro otevřenou diskusi, kritické myšlení a odpovědné občanské rozhodování."

    Jestliže to povede pan Simkanič, ( http://www.simindr.cz/ ) a šéfredaktorem bude bývalý šéfredaktor ze serveru aktualne.cz, ideologická předpojatost je zaručena. Stránka simindr.cz je učebnicový příklad zaujatosti a o serveru aktuálně.cz také není ani stín pochybnosti o jeho angažovanosti. Hodně silně pochybuji, že oba pánové svoji dosavadní zaujatost a neobjektivitu mávnutím kouzelného proutku nechají za sebou a budou se snažit o objektivní zprávy. Pokud by toho opravdu chtěli dosáhnout, museli by výrazně změnit styl a slovník svých článků a především vydávat zprávy, nikoliv komentáře. Komentáře si mohou dovolit být zabarvené, ale měly by být alespoň férové, bez fabulací. Jelikož se ale simindr.cz i aktualne.cz zaměřují především na komentáře, pochybuji, že by dokázali zmínění pánové svůj dosavadní styl opustit, zcela vynechat komentáře a soustředit se pouze na objektivní zprávy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).