Hlavní navigace

Názor k aktualitě Zapojení do chytré karantény musí být dobrovolné, říká její spolutvůrce Petr Bartoš od anonym - no tak hlavně projekt tzv. "chytré karantény" byl...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 4. 2020 2:16

    bez přezdívky

    no tak hlavně projekt tzv. "chytré karantény" byl a je od začátku ( v intencích, jak byl podáván a zamýšlen) totálni PASKVIL! Prý nás chytrá karentéra zachrání. prý se dle Prymuly "naplno v pilotním projektu rozjede v prvním dubnovém týdnu na Moravě".. - a NEROZJELA.

    bl-/ b / čci z Covid aka "platformy" umí uvažovat jen binárně ve smyslu 0 + 1.. Nemají žádné hlubší povědomí o byrokracii tohoto státu, nesmyslných GDPR regulí ( - v tomto smyslu jsem opravdu rád - bez sarkasmu - jak se ukázalo, že "dobře míněno" se může postavit proti Stvořiteli).

    v zásadě nastala situace, kdy po technologické stránce jsou tvůrci platformy Covid - něco schopni detektovat pohyb určité SIM či eSIM karty xdní zpětně, možná ve spolupráci s bankami dokáží po cca 3 dnech a více (záleží na zprocesování platby kartou obchodníkem) dodat další detaily.. ALE.. a nyní naráží na zákonné limity:

    a) jedinec musí dát souhlas s nahlédnutím k datům - operátora / banky (nejmenší problém)
    b) jedinec má dle citovaných zdrojů často obavy z různých represí typu nedodržel karanténu apod. (= jak Finanční správa říkala, že nebude využívat různá dat ke kontrole EET - a STEJNE TO UDELALA)
    c) jedinec má prepaid SIM kartu - nelze žádat o informovaný souhlas = totální NULA pro "chytrou karanténu"
    d) jedinec má FIREMNI CISLO - nelze automaticky dosledovat, kdo měl dané číslo k dispozici + JEDNATEL společnosti nemá ani PRAVO komukoliv sdělovat, kdo dané číslo ve společnosti používá - viz ichtylní GDPR.. pokud by daný uživatel tvrdil, že to je "jeho" číslo, tak opět narazí na GDRP a další právní předpisy, že to je neprůkazné..

    asi bych dokázal dojít až do bodu Z.. ale toto myslím stačí, aby dokázalo patřičně ilustrovat, jak totálně iluzorní je snaha zdejší vlády.

    27. 4. 2020, 02:19 editováno autorem komentáře

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).