Hlavní navigace

Názor k aktualitě Komunista Ondráček navrhuje, aby se poplatky za ČT a rozhlas nemusely platit od Jehovista - S tim ustavnim poradkem jsem se seknul, to...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 10. 2020 23:16

    Jehovista

    S tim ustavnim poradkem jsem se seknul, to mate pravdu. Mel jsem na mysli pojem pravni rad a z toho vyplyvaji dalsi nesmysly v mem prispevku. Kazdopadne jednaci rad poslanecke snemovny je zakon, na ktery nemohou zakonodarci prdet. Nebudu reagovat na vse, ale musim znovu na toto:

    "V obou případech je to tak, že se to zaplatit „musí“ – ale důležité je, co k tomu někoho donutí."
    Odpoved je "zakon". Ja moc nerozumim vasim myslenkovym pochodum. Jestli vychazite z predpokladu, ze snemovna, vlada a statni sprava muze prdet na zakony, tak asi neni co resit. To muzou rovnou obstavit ucty, na ktere dnes chodi televizni poplatky, kdyz uz teda budou CT chtit ti extremisti ve snemovne zatopit.

    "Kdyby to bylo součástí státního rozpočtu, budou o tom jednat poslanci každý rok znovu"
    Vyse jste tvrdil, ze ten clanek na Wikipedii je v poradku. Tam se ale pise "Mandatorní výdaje České republiky jsou povinné prostředky, které musí vláda vynaložit. Povinné jsou proto, že jsou stanoveny zákonem, jinou právní normou nebo vyplývají z jiných pevně daných smluvních závazků státu. Jejich výši proto nelze při plánování rozpočtu nijak měnit."

    "Nejsou to koncesionářské poplatky, ale televizní. Za dobu samostatné ČR se měnily už několikrát a nezdá se, že by nastala apokalypsa, kterou popisujete. A pokud je pro vás změna výše takový problém, můžete poplatek platit přes SIPO."
    Nejsem duchodce, takze SIPO nemam, ale evidentne jste nepochopil smysl prispevku - rekneme dva miliony subjektu budou muset zmenit trvale prikazy. Kdyby to optimisticky kazdemu trvalo v prumeru pul hodiny(krome samotne zmeny si bude muset nastudovat od kdy zmena plati atd), tak to je pres 100 clovekolet zcela bezucelne zabiteho casu! Na jednu zmenu vyse televizniho poplatku tedy padne cely jeden lidsky zivot. A ani si netroufam odhadovat, kolik clovekolet zabere vymahani od lidi, co si to nezmeni. Z pohledu statniho urednika je to asi fajn - cim vic zbytecne prace, tim lip - ale me takove neefektivity proste z principu vadi.

    Ale dobre, dam vam za pravdu v tom, ze nedokazu zcela exaktne popsat, jake presne mechanismy nastoupi, kdyz se snemovna rozhodne urvat ze retezu a kaslat na vsechny zakony. Zajimala by me ale jedna vec - kdy byl v historii CR schvalen rozpocet v rozporu s jinymi zakony a jelo se podle nej. Kdyby to bylo tak jednoduche, tak by sel nastinit jeste cernejsi scenar - vyhrajou pirati, prestanou vyplacet duchody a nechaji duchodce pomrit hlady, protoze jim pravidelne hazi malo hlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).