Hlavní navigace

Názor k článku 24 hodin s vyhledávačem od Michal Illich - Obsahuje VELMI letme nahlednuti do tematu "jak (na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 8. 2003 12:00

    Michal Illich (neregistrovaný)
    Obsahuje VELMI letme nahlednuti do tematu "jak (na co) mysli spolecnost". Je tak urcen, ackoli to treba nebyl cileny zamer autorky, spise humanitneji zamerenym ctenarum, kteri nabidnute informace zkonfrontuji s jiz existujicim ramcem vedeni (rekli bychom, je to tzv. "k zamysleni" - nic vic, nic min).

    To je ono - ta letmost (nesnesitelna letmost clanku :) ). Ono to poskytne humanitneji zamerenym ctenarum NEJAKE informace - ale ty informace nejsou PRAVDIVE. A takove informace nejsou dle meho nazoru dobrym materialem ani "k zamysleni".

    Ja SOUHLASIM se vsemi, co napsali, ze clanek je ctivy a zajimavy. Ale to, co v nem je napsane, je nepodlozene - jsou to dojmy (a protoze znam ty logy take, tak vim, ze zvelicene). Nemyslim si, ze by humanitneji zamerenym uzivatelum melo stacit ke spokojenosti se clankem to, ze je to velmi letme nahlednuti a ze se to prijemne cte. I sociologie je veda - ackoliv je to humanitni obor, stale pracuje s fakty, jejich overovanim a zpracovavanim.

    Souhlasim, ze tema clanku je o lidech. Ani neni potreba davat do clanku matematiku. Staci jen tvrdit pouze to, co je podlozene, a nedelat kvuli ctenosti kotrmelce (z 24hodinoveho logu udelat pribeh o tom, jak prijdou lidi do prace a hledaji praci, vecer jdou domu a hledaji hry a partnera, a v noci mysli jen na to jedno). Navic bych si dovolil zopakovat, ze Lupa je technicky server.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).