Hlavní navigace

Názor k článku A je hotovo. Senát schválil regulaci hazardu včetně blokování webů od AAA - Hazard je podnikání, jeho cílem je zisk a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 5. 2016 9:02

    AAA (neregistrovaný)

    Hazard je podnikání, jeho cílem je zisk a podléhá zdanění. Jestliže se někdo zdanění vyhýbá, obchází či porušuje zákon a musí počítat s tím, že to ze strany státu nezůstane nepovšimnuto. Samozřejmě že se "blokování" některých stránek nám, délesloužícím uživatelům Internetu (já cca 24 let) nelíbí, ale bohužel jde o přirozený vývoj. Pokud se toto opatření neosvědčí, logicky se vymyslí něco jiného, resp. přitvrdí se. Proč by se měl erár nechat okrádat?
    Když tady v Brně spletenec momentálně ovládající radnici po nástupu k moci okamžitě zvýšil ceny bytů navržených k privatizaci o 80 % oproti cenám přislíbených starým vedením, argumentovalo se povinností "dobrého hospodáře" a kromě postižených nešťastníků nikdo nic nenamítal, ba naopak. Ať dotyčné firmy podnikají (provozují servery) doma, řádně platí daně a nebudou mít problém.
    Ještě dva poznatky k výše uvedenému přirozenému vývoji:
    a) V počátcích komercionalizace Internetu všichni tehdejší guruové ličili, o jak skvěle anonymní prostředí jde; nám od fochu se to pochopitelně nezdálo - už tehdy jsme si dokázali představit distribuované sledovací systémy,
    b) v odborném elektrotechnickém časopisu z roku 1898 (!) jsem četl o zajímavé soudní při, bylo to v Německu a obviněný řečeno dnešními slovy načerno odebíral elektřinu. Byl osvobozen, soud totiž nenašel paragraf, který by se dal aplikovat. Žalující strana obviněného sice nařkla z krádeže, ale soud konstatoval, že ukrást lze pouze hmotnou věc a elektřina že je ze své povahy nehmotná.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).