Hlavní navigace

Názor k článku A pak že to nejde. Matka T-Mobilu představila tarif s neomezenými daty od fd - Pokud dobre vidim, je tu rec o tom,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 9. 2016 17:20

    fd (neregistrovaný)

    Pokud dobre vidim, je tu rec o tom, co s danym limitem delat lze a jak uzivatele omezuje. Vsichni operatori inzeruji sva data jako zpusob, jak sledovat medialni obsah. Realita je takova, ze si nemuzete pustit ani zvuk, dokonce nemuzete ani browsit po webu. Nebot pokud rekneme stredni velikost stazenych dat per klik je 3MB, tak mate (pri 1,5GB) data na 500kliku - tedy nejakych 15 denne (a nepouzitelne malo by to bylo, i kdyby tech kliku byl desetinasobek).

    Apropos, osoby v mem okoli, ktere maji dostatecne neomezeny internet dostatecnych parametru zcela bezne konzumuji mesicne kolem 1TB dat. Samozrejme nemobilnich. Jelikoz tato konzumace je omezena rekneme prevazne na 8 hodin denne, tak lze primitivni uvahou dojit k tomu, ze za tu 1 hodinu denne, kdy se rekneme nekam presunuji a nemaji zaroven jinou konektivitu, by meli spotrebovati vice nez 100GB (per mesic).

    Ve skutecnosti nespotrebovavaji mobilni data prakticky zadna, ne proto, ze by nechteli, ale predevsi prave proto, ze (za rozumnych cenovych podminek) nemohou. Pokud chteji ve svem telefonu muziku nebo film, ulozi si je doma po kabelu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).