Hlavní navigace

Názor k článku Accelerated Mobile Pages (AMP): Proč vlastně vznikly a jaké mají háčky od Miloslav Ponkrác - To je přesně ono, a je to celé...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 9. 2018 18:05

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    To je přesně ono, a je to celé postavené na hlavu.

    Když si Microsoft v Internet Exploreru zavedl své věci - tak celý internet se mohl hystericky ukřičet: "Standard je svatý!"

    Když Google dělá totéž - a upřímně, ještě hůře než Microsoft - tak všichni to milují. Google si zavádí vlastní standardy, navíc naprosto zbytečné a k ničemu. Když na to někdo upozorní - tak podle autora prý "nad rozumem prý vítězí předsudky".

    Máme standard HTML, CSS, JavaScriptu - proč tolerovat Google či jiné firmě, že je chce prznit? AMP je nesmysl od začátku do konce. AMP je vadný už samotným svým návrhem. Neřeší vůbec nic za problém, který nemůžete řešit dobře udělanými standardními stránkami. Zato asi miliardu problémů navíc přidává.

    Opravdu se vám líbí, že mnoho webů je "Chrome only" nebo "Google proprietary only"? AMP je neskutečně hloupá technologie, která nic neřeší. Vše co má údajně řešit, uděláte a vyřešíte mnohem mnohem lépe standardními prostředky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).