Hlavní navigace

Názor k článku AdSense: Vyvinuto v Google od Martin Kopta - Omlouvám se za zmatení s tím Markovým testováním,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 6. 2003 14:05

    Martin Kopta (neregistrovaný)

    Omlouvám se za zmatení s tím Markovým testováním, neměl jsem tam ten odkaz vkládat. Ovšem nesouhlasím s Vámi, pane kolego, že Google žádnou jinou reklamu než cestovní pro český obsah nemá. Porovnejte výsledky Intervalu s výsledky DigiWebu.

    Interval (27. 6. 2003 ve 13.45): Simplicity for J2ME/MIDP; Chorvatsko - výhodné ceny; Dovolená v Chorvatsku; Italkontakt; Istrie, Kvarner, Dalmácie.

    DigiWeb (27. 6. 2003 ve 13.50): Kamiónová přeprava; Prague Hotels With Charm; SMS do T-Mobile; Registrace domény .NET.

    Z pěti reklam pro Ival byla jen jedna k tématu, ale cizojazyčná. Ze čtyř reklam pro DW byly dvě k tématu a česky.

    Usuzuji z toho, že má DigiWeb lepší optimalizaci pro AdSense. Patrně je toho důvodem sémantický kód, logické zvýrazňování a profesionální editace nadpisů a upoutávek. Domnívám se, že pro úspěch účasti v takovém reklamním systému je stavba zdrojového kódu a obsahu zcela zásadní.

    Mimochodem, vzhledem k tomu, že se obsah titulní strany DigiWebu ve všední dni mění téměř každou hodinu, střídají se také reklamy z AdSense. O pouhých deset minut později nám totiž AdSense nabízí: Prague Hotels With Charm, Byty v atraktivních lokalitách Prahy, Registrace domén .NET, SMS do T-Mobile a k ADSL zdarma, kdežto v případě Intervalu se vůbec nic nezměnilo.

    Souhlasím s Vámi v tom, že Google nepustí AdSense do neanglického obsahu právě z důvodu nedostatku inzerce pro další jazyky. Ovšem zrovna testy na DigiWebu (narozdíl od těch na Intervalu) ukazují, že v určitém segmentu nedostatek reklamy určitě neexistuje.

    Děkuji za pochvalu článku, věřím, že Vám ji při nejbližší příležitosti budu moci oplatit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).