Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku ADSL: bude rychlejší a regulované? od Ladislav N. - Je sice krásné, že ADSL s nastavenou cenovou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 4. 2003 10:41

    Ladislav N. (neregistrovaný)
    Je sice krásné, že ADSL s nastavenou cenovou hladinou nad 1000 Kč/měsíčně bude "pod kontrolou" (a možná v budoucnu v použitelné kvalitě), ale to, na co široké vrstvy potenciálních zákazníků čekají, je obyčejná nepočítaná linka min. 64 kbit/s za cenu do 500,- Kč měsíčně. A myslím, že jim bude jedno, jestli třeba prostřednictvím technologie ADSL či jakékoli jiné. Kdo vůbec nemá možnost se levně a kdykoli připojit na internet, toho nejspíš primárně nezajímá, jestli to bude 64, 128, nebo 512 kbit/s. Pitvání vlastností ADSL tuto problematiku podle mého názoru zcela "smetlo se stolu".
    Nevím, jestli to není chyba.
  • 30. 4. 2003 11:05

    Vaclav Kabat (neregistrovaný)
    Ja myslim, ze vetsina cechu ceka na optiku, rychlost nekolik megabitu, bez NAT a bez overbookingu, a platba se odpousti pri stazeni vic jak 10GB :-)))
  • 30. 4. 2003 12:34

    Petr Souček (neregistrovaný)
    No u nějakého holandského providera jsem viděl, že paušál na dialup je asi 3x dražší než ADSL.
  • 30. 4. 2003 23:56

    Ladislav N. (neregistrovaný)
    Já nemám nic proti tomu, aby ADSL Českého telecomonopolu stálo (do) 500.- měsíčně (bez jakýchkoli dalších poplatků) v té nejlevnější verzi. Na způsobu (technologii), která široké veřejnosti umožní neomezený přístup 64kbit/s na internet mi nezáleží.

    Jak už jsem psal. Takové připojení mám od Netbox.cz od února (Brno) a nemohu si stěžovat opravdu na nic.

    Před rokem jsem se pokoušel vyjednat bezdrát sdílený s dalšími účastníky přes Contactel. Nakonec to vypadalo, že bychom si museli v baráku založit kvůli tomu rozpočítávání "živnost", tak jsem drahou nabídku odmítl s tím, že podepíšu smlouvu první firmě, která mi za 500,- měsíčně přivede funkční datovou linku do bytu a bude schopna ji udržovat v provozu.
    Za půl roku se (vysněná!) firma ohlásila a od konce února to funguje.
    A nezdá se, že by to pro Netbox byla prodělečná aktivita...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).