Hlavní navigace

Názor k článku ADSL - cenový přehled od PaJaSoft - Prosim bavme se o faktech, vase vytky 'pry'...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 3. 2003 8:33

    PaJaSoft (neregistrovaný)
    Prosim bavme se o faktech, vase vytky 'pry' neberu - ostatne, jak se buduje INDOS bylo v diskusi napsano taktez, takze skola v INDOSi = DSLAM neplati!

    K dalsi poznamce - ja za vesnici nepovazuji okresni mesto, pripadne lokalitu, kdy sice 'vesnice' neni integralni soucasti obce (mistni cast), ale je vzdalena do 20 km od teto obce/okresniho mesta. Uvedu konkretni priklad, obec Sokolnice (s vlastnim mistnim uradem a dalsi obcanskou vybavenosti) je 8km od hranice mistnich casti Brna, ano bydlim na 'vesnici' a mohu potvrdit, ze CTc tvrdi, ze ADSL u mne je dostupne... (ja ho za techto podminek vazne nechci!)

    Wi-Fi neni o budovani stozaru, anten... - myslim, ze stejne jako si muzete poridit vlastni satelit, vlasti antenu pro prijem rozhrasoveho ci televizniho signalu, nebude Vam delat vetsi problem si poridit Wi-Fi antenu...

    Na jednu stranu se ohanite vesnicemi a nedostupnosti neceho jineho nez ADSL a hned v dalsi vete argumentujete zahlusenim pasma - kdo ho tedy obsadil, kdyz rikate, ze mikrovlny nejsou k dispozici?!?!

    Prosim, nejprve si urovnejte argumenty, zamyslete se nad svymi tvrzenimi a jejich vlastnim vyvracenim a pak zacnete argumentovat.

    A to, ze neco nekoupite je zrejme mimo jine dano tim, ze jinde to je vyhodne apod. Proc si nestezujete,ze u nas nebezi GSM sit na 1900MHz, ac je to technicky mozne, ale nikdo Vam to nenabizi, proc si nestezujete, ze MMS s velkou slavou dorazilo do Evropy daleko po Japonsku a prilehlych oblastech, proc se ve stiznostech omezujete geograficky na Kraj/okres/vesnice a to jeste v ramci CR? Premyslejte o svych argumentech a o chuti neco delat - 'samo' se nikdy nic neudelalo, ani se 'sam' nerozpadnete, vzdy to bude mit nekdo/neco na svedomi, vim, je pohodlne sedet na prdeli a spilat si, jak je mi spatne, jak nic nemam atd., vim, ze je to vlastni mnoha lidem nejen v techto geografickych koncinach, mozna to je rovnez duvod nasi 'vyspelosti'.

    To ze chcete ve sve horni dolni ADSL v cene a kvalite jako v USA je hezke, ale nerealne. Copak si stezujete, ze v te vasi horni dolni nemate vydelek stejny jako je prumer v Praze? Sam jsem malem brecel, kdyz jsem zjistil, jake jsou treba ceny nemovitosti ve strednich a jiznich cechach... krasny dvougeneracni dum do 3/4 milionu vcetne pozemku a zahrady asi 1000m2. V Brne za to poridite akorat tak druzstevni panelak v takovem 8-12 patre s 'najmem' a inkasem kolem 6-8 tisic. Za co ja poridil cihlovy byt s garazi a zahradou, za to bych treba kolem jindrichohradistska (ano, v oblasti se mi velmi libi) mel 2 velke vily, ci jednu velmi luksusni se saunou, vyhrivanym bazenem, polnostmi atd... - jo, jenze muj 'vydelek' by sel take zrejme o 70% dolu, takze jsem mel na vyber, vybral jsem si podle sveho, uplne stejnou moznost mate vy a kdokoli jiny (o bohatem stryckovi si rovnez mohu nechat zdat, po vyjiti z VS jsem krome temer hole prdele mel par desitek tisic, ktere jsem si vlastnorucne vydelal pri studiu a penize z pojistky, kterou mi rodice sporili od narozeni (slabych 20.000,-), neco jako stavebni sporeni a jine produkty podone kategorie v 70. a 80. letech neexistovaly a taky si stezuju, ze jsem se nenarodil o 8 let drive, ze tim padem kolem veku 12-18 let bych zazil zlatou eru osmibitu a byl king, protoze dneska je oblast tak rozsahla, ze ji clovek nemuze postihnout od niternych tranzistoru az po aplikacni SW... - v jedne reklame je krasny slogan - zivot je otazkou priorit, Vasi prioritou je povysovat se nad manzelske pary (protoze vy tuto potrebu nemate), zit staromladenesky zivot na vesnici (at uz je duvod jakykoli) a pritom si stezovat, ze mate 'jine' moznosti nez jini - ne mate uplne stejne moznosti, jak s temi prilezitostmi a vlastnim umem nalozite, to je vase vec a od toho se odviji rovnez vase schopnost uplatit se a mit dobry pocit z dobre vykonane prace...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).