Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku ADSL: kdo by měl být zlý? od Krakonoš - Ani náhodou! Platí zásada: Pevná linka Telecomu=nejhorší možné řešení...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 8. 2004 19:51

    Krakonoš (neregistrovaný)
    Ani náhodou!
    Platí zásada: Pevná linka Telecomu=nejhorší možné řešení jakéhokoliv telekomunikačního problému. Pan Mlynář dobře ví, proč má doma wi-fi a ne ADSL. Znám asi dvacet lidí, kteří ADSL měli, zrušili ho, přešli na wi-fi a jsou spokojeni. Platí o polovinu méně, zbavili se provozních potíží (výpadky, pokles rychlosti) a nějaké FUP je nezajímá, protože odchodem od žluté příšery přestalo existovat. Wifiny se u nás rozmáhají tempem, o kterém se Telecomu s šířením ADSL může jen zdát a s tím, jak montážní organizace a provozovatelé získávají s wifi provozem zkušenosti, ubývá i problémů s rušením. Bydlím na sídlišti Bohnice nad botanickou zahradou. Ještě začátkem března signál nebyl. Od konce června je wi-fi signálem od cz free pokryto perfektně celé sídliště a připojení klienta je otázkou 24 hodin. Za připojení 256 kbps se platí 400 Kč/měs.vč.DPH, studenti platí stovku. FUP neexistuje,pokud někdo stáhne měsíčně 200 nebo 300 giga, je to jeho věc a nikoho to nezajímá. Důsledkem je to, že v našem domě už není ani jedna pevná linka a o ADSL nikdo nestojí. Komu je 256 málo, může si objednat (za 450 K) 512k nebo za 800 K 1024. Za příplatek pak dostane připojení firemního typu (bez agregace a se zvýšenou spolehlivostí). Za to, co nabízí Telecom bych (pokud bych neměl jinou možnost) byl ochoten zaplatit max 250 K/měs. vč. DPH a jen tak dlouho, než by mi někdo nabídl jiné řešení.
    Každému, komu se FUP nelíbí, radím: sežeňte si wifinu nebo (v krajní nouzi) CDMA a na Telecom hoďte bobo. Čím více lidí bude žlutou příšeru ignorovat, tím dřív, potvora, zdechne. Totální bojkot je jediné, čemu management Telecomu rozumí.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).