Hlavní navigace

Názor k článku ADSL: podepsáno! od Josef - Nikdo to nezverejnuje a to je problem. Kdyz...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 2. 2003 14:07

    Josef (neregistrovaný)
    Nikdo to nezverejnuje a to je problem. Kdyz si koupim sem do firmy linku napr. 512kbps tak chci 512kbps do nixu ale i do zahranici. Uz jsem vystridal 5 ISP a ani jeden mi to nedovedl garantovat. Je to u nas fakt hruza. Nyni prechazim k dalsimu ISP, ktery mi to garantuje. Odskouseno. Snad to bude fungovat.

    Obecne lze rici, ze to sdileni se u ISP-iku dela na nekolika urovnich:
    1.) sdilena konektivita pro koncaky (napr. mikrovlna) - k AP-ku vede 1Mbps a oni koncakum rozprodaji 2Mbps - garance 1:2
    2.) sdilena paterni linka do centralniho uzlu ISP - napr. Ostrava-Praha. V ostrave rozprodali 20Mbps, ale linka Ostrava-Praha je 6x2Mbps.
    3.) v centru ISP-ka se nakoupi konektivita do zahranici napr. 50Mbps, ale ISP svym zakaznikum prodal uhrnou kapacitu 130Mbps

    Tim chci jen rict, ze garance se nikde nedovolate a je to jeste horsi. Jak jsem psal, tak Vas nekolikrat pri ceste do sveta orezou a nikdo proti tomu nic nedela. Ja vim, ze chceme rychly internet, ale ceny toho internetu dnes jsou hlavne v linkach. Ja bych klidne platil za garanci 1:1 ode mne z firmy az do zahranici, ale ukazte mi firmu, ktera to dnes dela? A tu linku, to samozrejme budu na Telecom, ale i na jine, tlacit at je to co nejlevnejsi.
    Josef
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).