Hlavní navigace

Názor k článku ADSL: podepsáno! od Vítězslav Novák - Nevím, jestli jsem vás pochopil správně (doufám že...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 2. 2003 17:33

    Vítězslav Novák (neregistrovaný)
    Nevím, jestli jsem vás pochopil správně (doufám že ne), ale vy si vážně myslíte, že za PŘENOS dat (plynu, elektřiny nebo banánů) by se nemělo platit? Protože když nevyrábím, tak nesmím vybírat?

    No, nevím, jestli je to morální, ale z každé kWh, kterou spotřebuju a zaplatím, zaplatím asi 1/4 ČEZu či jeho konkurentům a zbytek jde za distributory. Za přenosovou soustavou.

    Když si ráno kupuju noviny (data), platím v jejich ceně nejen redaktory a tiskaře, ale i distribuční firmu, která je dodala té hodné paní trafikantce a nakonec i tu trafikantku, která mě většinou jenom zkásne, neb můj deník má vyložen a nemusí mi ho ani podávat.

    Každý chce vydělávat, kvůli tomu si tu linku zřizoval nebo pronajal. Spočítá si "běžný" provoz, podle toho stanoví, kolika uživatelům může tutéž kapacitu prodat (protože se nejspíš nesejdou s požadavkem naráz) a kolikrát ji MUSÍ přeprodat, aby vydělal.
    No, a když mu do téhle úvahy vrazí 10 stahovačů, kteří za stejnou cenu vytíží linku na 100%, dostane od nich jen jako od 10. Ne od 100, kteří se nedostanou k lizu a půjdou browsit (a platit!) jinam.

    Takže platit za přenos (objemu) dat by mělo být normální.

    Ale, jak říkám, pořád doufám, že jsem vaši úvahu nepochopil...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).