Hlavní navigace

Názor k článku ADSL: první úplný ceník od Petr Souček - Na Lupě byla tahle citace z referenční nabídky:Agregace...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 2. 2003 20:05

    Petr Souček (neregistrovaný)
    Na Lupě byla tahle citace z referenční nabídky:

    Agregace datového toku
    V rámci realizace služby Carrier ADSL je prováděna agregace datového provozu v souladu s definicí jednotlivých služeb Basic a Profi. Definovaná agregace je primárně realizována v rámci agregačního bodu sítě IP. V rámci zařízení přístupové a přenosové technologie (DSLAM) jsou uplatněna pravidla kapacitního plánování tak, aby v u těchto technologií primárně nedocházelo k agregaci datového toku.

    V bodu sítě IP je agregace realizována omezením datového toku v souladu s definovaným agregačním poměrem dané služby. Pro realizaci omezení je využita technologie CAR (Comitted Access Rate) ve vstupním i výstupním směru.

    Pro výpočet parametrů agregace je použita celková přístupová kapacita konfigurovaných účastníků na daném agregačního bodu sítě IP. Odvození omezované rychlosti rozhranní konkrétní služby je tak provedeno bez ohledu na aktuální stav koncových účastníků služby (připojen či nepřipojen).

    a pak tehle popis od anonymous insidera:

    Nemusi to byt uplne presne, ale agregace vypada asi takhle, technologicky podle pomeru Basic/Profi
    ADSL 1:25 1:10
    ATM 1:1,4 1:1,4
    IP 1:1,4 1:1,4
    tj. celkove 1:50 Basic a 1:20 Profi
    Dane agregacni pomery na ATM a IP jsou stanoveny fixne. Pokud by se delala zmena, bude se delat jen u ADSL casti. Agregace je vztazena k prumerne rychlosti jedne pripojky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).