Hlavní navigace

Názor k článku Problém je, když fake news začnou využívat populisté, říká spoluautor bestselleru od A.S. Pergill - Domotal jsi to ještě víc. 4 % spekuloval...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 1. 2018 15:17

    A.S. Pergill (neregistrovaný)

    Domotal jsi to ještě víc. 4 % spekuloval rudidlo. Odkud je vzal, nevím, snad vycucal z palce.
    Já k tomu přidal, že i ty 4 % je v absolutních číslech moc.

    Já pak konstatoval, že islámské vyznání víry v podstatě neumožňuje brát víru ve stylu "jednou za čas zajdem do kostela", jak to dělají třeba křesťané u nás (naprostá většina z nich), ale musí se buď absolutně následovat toto vyznání, nebo být nevěřící / odpadlík (což se v islámu trestá smrtí). Takže asi jsou nějací vlažní muslimové, ale ti jsou zakonspirovaní a třepou se strachy, aby se na ně nepřišlo.
    Nicméně moc takových "muslimů" nebude. Krytí teroristů z Paříže islámskou komunitou v Bruselu (kam ti teroristé utekli) ukázalo, že o nich musely vědět stovky lidí (chodili v islámské čtvrti běžně po ulicích, do obchodů, hospod apod.), desítky jim aktivně sháněly úkryt a další potřeby, ale udavač se mezi nimi našel jen jeden. Prokázali k nim tedy vyšší míru loajality, než jakou vykázali např. Češi v souvislosti se skrýváním atentátníků na Heydricha (konstatoval před časem Neff v úvodníku Neviditelného Psa). Můžeme tuto úvahu jistě korigovat na skutečnost, že belgická policie nevyslýchala podezřelé tak razantně jako Gestapo, nicméně i tak odhadem hodně přes 90 % muslimů, co o nich vědělo a nebo jim pomáhalo, se ztotožňovalo s nimi a ne s civilizovanou společností. A z toho, nikoli ze 4 %, musíme vycházet.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).