Hlavní navigace

Názor k článku Alenka v říši divů od Mablung - Souhlasím s Vámi že se stahují hlavně nedostupné...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 2. 2008 14:57

    Mablung (neregistrovaný)
    Souhlasím s Vámi že se stahují hlavně nedostupné filmy, seriály, anime, ... Ale na netu nejde ani tak moc o filmy. Velká část lidí si filmy raději půjčí na DVD, než aby sledovali 700 MB .avi, které kvalitu přeci jen postrádá. Na běžný up/download (zejména upload) 4,5 GB DVDs nemá většina světa kapacity (vyjímkou bude Japonsko a Korea). A mít internetové připojení za 600 Kč/měsíc, aby si člověk stáhl 4 DVD, je kapku nesmysl, když si jedno může půjčit za 30 - 50 Kč.
    Absolutně jiná situace je u hudby, kde je mnohem levnější a jednodušší si stáhnout mp3. Je to rychlejší než dojít do obchodu (mnohonásobně), cenově neporovnatelné a normální uživatel nepozná rozdíl mezi CD kvalitou a mp3. U hudby není racionální důvod ke koupi či půjčení originálu. Neboť tohle dojde každému, kapely pomalu ale jistě získávají více peněz z koncertů než z prodeje desek. Což se samozřejmě silně nelíbí hudebním nakladatelstvím.

    Kvalitní filmy lze skutečně koupit za babku v trafice či ve zlevněných knihách. Ale jsou to filmy které už byly minimálně třikrát vysílány v TV.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).