Hlavní navigace

Názor k článku Alza bere útokem trh bílého zboží od Martin Soušek - Přesně tak. Co si kdosi myslí, totiž vůbec...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 8. 2011 9:19

    Martin Soušek (neregistrovaný)

    Přesně tak. Co si kdosi myslí, totiž vůbec nemusí být to, co lidi opravdu chtějí.

    Apple jen výrobcům ukázal, že se šeredně spletli. Výrobci si mysleli, že vyrobí nadupaný hardware s milionem vychytávek, k tomu nějaký studentík přes noc zbastlí nějaký padavý software (který nikdo už nikdy nebude podporovat) a lidi to budou kupovat. A když pak zjistí, že je to neintuitivní a padavé a budou to chtít reklamovat, tak jim řeknou, že to je starý modela ať si koupí nový, kde to je vyřešené. To byl velký omyl.

    Apple udělal jeden model s omezenými funkcemi, ale ty funkce co tam byly, udělal opravdu dobře. Pokud s něčím nebyli opravdu spokojení (např. copy - paste), tak to tam nedali. K tomu přidal dlouhý support, pravidelné updaty zdarma a parádní uživatelskou přívětivost. Trefili se přesně do potřeb lidí, kteří už měli plné zuby padacích a neovladatelných šmejdů. A ještě si rádi připlatili.

    Přesně tohle jim udělalo ty prodeje. Ne že byli cool jabko. Už je to pár let a řada výrobců to stále NEPOCHOPILA. Což je fascinující. Ještě pláčou, že mají přece Bluetooth i MMS a nikdo to stále nechce kupovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).