Hlavní navigace

Názor k článku Alza hlásí obrat 5,6 miliard Kč za rok 2010 od Sem tam nakupující v Alze - Pokud bych posuzoval podle sebe a svého okolí,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 1. 2011 13:11

    Sem tam nakupující v Alze (neregistrovaný)

    Pokud bych posuzoval podle sebe a svého okolí, tak 1500Kč by byla u podobného e-shopu minimální hodnota objednávky. Zpravidla by šlo o nákup spotřebního zboží (papír, tonery, média,..), náhradních dílů a levnějších komponent, a blbostí které vás mohou zaujmout.

    Jakýkoli jiný nákup, blížící se standardnímu nákupu elektroniky nebo IT by byl dražší.

    ALZA
    Není podle mne nijak super obchod. Rozhodně bych u nich nechtěl nic reklamovat. Proto mi také vadí, že například spotřební zboží (které mohu reklamovat přímo u výrobce) mi často prodávájí s kratší dobou (výrobcem uznávané) záruky než dva roky. Zbavují se starého zboží. U jiných e-shopů (nemusí jít jen o elektro) stačí do objednávky napsat že trváte na minimální záruce zboží do tehdy a tehdy.

    Osobně zatím u Alzy nekupuji žádné dražší, rozbitelné, celky. Při srovnávání cen beru ale Alzu v potaz. Některé položky například spotřební zboží HP má o pár desetikorun na položku levnější než přímo HP nebo ostatní obchody. Často ale mají v katalogu zboží které nejsou schopni dodat.

    Co se týká například her, tak jsou podle mne možné dva úhly pohledu. Občas v katalogu Alzy najdu edici (většinou souhrnou) která je celkem levná ale hlavně ji jiné obchody nenabízí. Jinak je docela dobře možné, že za dvě hry koupené u nich zaplatíte více jak o tisíc korun dráž než u konkurence.

    Jinak, v Alze pracující lidé nejsou moc ochotní ani moudří. Když je požádáte o změnu komunikace z e-mailu na telefon, protože máte třeba s e-mailem problémy, tak neřeknou ani popel a tváří se že nic a komunikují stále jen skrze e-mail. Vaše přání se jistě dostalo kam mělo, když stejným komunikačním kanálem měníte objednávku, tak reagují.
    Nedávno mrzlo, nejezdily tramvaje a já musel pěšky. Když jsem došel už se mi šíleně chtělo na záchod, ptám se kde mají pro zákazníky toalety - nikde. Ptám se zda mohu nějaké toalety použít - ne. Musel jsem do parku, do křoví, blízko dětského hřiště a ještě dávat pozor aby mne děti avychovatelky neviděly.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).