Hlavní navigace

Názor k článku Amazon v Česku? Téhle podoby se Alza ani Mall ještě dlouho nemusí bát od Tomas Brno - Já jsem na Mallu kdysi nakupoval rád. Asi...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 11. 2017 23:39

    Tomas Brno (neregistrovaný)

    Já jsem na Mallu kdysi nakupoval rád. Asi do doby, než z toho začali dělat rádoby obchodní galerii, kde mají všechno a nic, než začali s klamavou reklamou ohledně výprodejů (stačí znát ceny určitého sortimentu, když se v tom člověk pohybuje a pak není důvod si nemyslet, že u ostatního zboží to není stejný výdrb). Dneska mě ten eshop úplně míjí a i kdyby náhodou měl něco levnější, tak mě to v podstatě nezajímá. K tomu problémy s reklamacemi, které jsem jinde neměl (a šlo o věc za pár stovek).

    Myslím že Amazon by musel hodně přizpůsobovat našemu trhu a to jsou náklady, které se nemůžou vrátit nebo spíš se jim to absolutně nevyplatí, věnovat se nějakému trhu, který má tolik lidí, jako jedno větší město v USA. Lidi, kteří by si tam objednali i bez "počeštění", tam budou nakupovat dál, ale nějaký masový úprk neočekávám. Spíš jen využijí synergické efekty toho, že tu ty sklady mají.

    Spíš očekávám nástup eshopů velkých kamenných řetězců, které budou konkurovat menším obchodníkům (Lidl, DM, chystá se Billa atd.). Ale zrovna Mall nebo Alza můžou být ještě pár let úplně v klidu (i když ten Mall zrovna nechápu, ale asi na to cílovka slyší)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).