Hlavní navigace

Názor k článku Američtí investoři se dostali do Seznamu a rozhlížejí se dál od Jarek - Nemám žádný důvod obhajovat dosti vysoké taxy NetMonitoru...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 6. 2007 15:46

    Jarek
    Nemám žádný důvod obhajovat dosti vysoké taxy NetMonitoru či iAuditu, pro mne jsou také nepřijatelné a neplatím jim je tedy.

    Na druhou stranu nežijeme v naštěstí v komunismu, takže bych žádné podnikání rozhodně nenazýval příživnictvím.
    Za více služeb musí chtít myslím každý (mobilní operátor za provolané minuty, provider za stažené GB dat, webhosting za velikost diskového prostoru a pod.) více peněz, otázkou je pouze o kolik zvýší v poměru ke svým nákladům.

    Logika zvyšujících se poplatků NetMonitoru vychází dle mého názoru z:
    a) Vyšší návštěvnost měřeného serveru = vyšší náročnost zpracování statistik - myslím zcela logické.
    b) Vyšší návštěvnost měřeného serveru = teoreticky řádově vyšší příjem z reklamy = podstatně jednodušší možnost platit více. Zatímco tedy pro malý server s příjmem v tisících korun měsíčně bude problém NetMonitoru platit i základní poplatek, pro velký nadnárodní server s příjmem v miliónech korun měsíčně bude i zvýšená sazba NetMonitoru zanedbatelnou (a tedy přijatelnou) kapkou v moři.

    A řekněme si na rovinu: vy byste chtěl naprogramovat software NetMonitoru (odhaduji v ceně set až miliónů Kč?) zdarma, koupit za své výkonný server, zaměstnávat potřebné lidi kolem a to vše poskytovat ZDARMA?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).