Hlavní navigace

Názor k článku Amiko SHD-8900 Alien: PVR Full HD linuxový satelitní přijímač se čtečkou Conax od VS - Proč tady (ČR) pořád někdo vláčí přijímače, které...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 2. 2011 17:10

    VS
    Proč tady (ČR) pořád někdo vláčí přijímače, které nejsou určeny pro náš trh?
    Jak definujete přijímač určený pro náš trh? V této oblasti žádné legislativní omezení není, takže si může prodávat kdo chce co chce, pokud to splňuje obecné bezpečnostní a obdobné normy.
    A proč to sem "vláčí"? No evidentně proto, že to lidi kupují, a dovozce/prodejce z toho má zisk.

    obchodníkům musí být jasné, že zákazníkovi nejsou schopni garantovat funkčnost cz karet ani za 1/2 roku
    A u přijímačů, na kterých je např. logo Irdeto to nějak garantují? Max. po dobu záruky - 2 let. A je otázka, jestli by to bylo na reklamaci, když by ten přijímač zrovna se Skylinkem nefungoval a s jinou DVB-S platformou třeba ano. Chtěl bych vidět to dokazování, na čí straně je chyba.

    koupí si to pár neznalých (naletí) a pár nadšenců, kteří to nakonec stejně do 2 let +/- zahodí
    Když si to koupí neznalý, jeho boj. Skylink informuje, za které přijímače "ručí", a tento to není. Takže když ho někdo chce na Skylink, nemá problém zjistit, co to znamená. Na druhou stranu když to zařízení má možnost uživatelské / komunitní úpravy firmware, tak to může být po 2 letech 100 × lepší, než podpora od výrobce, který na staré modely stejně kašle. Můžete si tam nahrát SW s podporou libovolného scrambling systému, pro který existuje softcam. Dnes to spolehlivě funguje s CW kartami, s UK Sky (Video Guard) a dalšími. Technicky není problém tam mít více smartcard čteček přes USB. Nehledě na možnost sdílení karet přes LAN... Jistě, že nic z toho není oficiálně podporované např. Skylinkem. No a? Vím to, a nepůjdu za nimi, až mi to přestane fungovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).