Hlavní navigace

Názor k článku Analýza: ČTÚ půjde do aukce a do boje za virtuály bez Roberta Pelikána od Pavel - Nejprve bych obecně poznamenal: ČTÚ, z pozice toho...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 9. 2012 11:42

    Pavel (neregistrovaný)

    Nejprve bych obecně poznamenal: ČTÚ, z pozice toho že reguluje (mimo jiné) veřejný statek (frekvenční pásma) je institucí politickou. Tím se nemyslí instituce která má být prolezlá politiky na vejminku, ale intituce která jedná na základě rozhodnutí veřejnosti, v zemích demokratických zastoupených volenými politiky. Regulace telekomunikačního trhu je regulací politickou.

    Dále svoboda slova znamená že za své názory není nikdo trestán - ale neznamená to, že jsou ignorovány a nesmí se k nim ani obecně přihlížet.

    Konkrétně, přečetl jsem si blogový příspěvek p. Pelikána o Kalouskovi, a obávám se že z něj hlavně vyplývá že p. Pelikán není lidsky na výši pozice do které byl nominován. Můžeme si o Kalouskovi myslet co chceme (a ani já si nemyslím mnoho dobrého) - důležitější je že publikace takových hospodských rádobyzasvědcených kydů a demonstrace blátivého myšlení jakou je ten blog ukazuje buď na nezralost, a nebo (ve spojení s uvedenou ambiciózností toho pána) sklon k agresivnímu populismu. A to je myslím pro tu pozici v radě ČTÚ samo o sobě diskvalifikující.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).