Hlavní navigace

Názor k článku Andrew Keen: Také kvůli internetu žijeme ve stále nerovnějším světě od Martin P. - Proč myslíte, že pokud někdo vyjadřuje opor, jedná...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 10. 2015 13:48

    Martin P.

    Proč myslíte, že pokud někdo vyjadřuje opor, jedná se o projev hnutí ?
    Ono na označení „to“ za hnutí \ názorového životního proudu zabíhajícího, až k náboženství, nestačí, že "to" má nějaký názor.
    Pro označení "to" za hnutí, je potřeba aby "to" mělo nějaké ideové vůdce, manifesty, setkávalo se vyvíjelo aktivity spojující je s jejich ideou.
    Můžete podle toho konkretizovat představitele té sub-kultůry, která by měla proti sluníčkovým vystupovat?

    Nevím o tom, že by "něco" jako měsíčkoví, pořádali „anti-woodstock“. Nevím o nějakém antil-Lenonovi. Nevím o tom, že by měsíčkoví protestovali před vegetariánskými restauracemi. Osobně sem neslyšel, že by metra vystávali "měsíčkové" vykřikovat fyzikální zákony a rozdávat fyzikální tabulky... , nevím, že by někdo vymýšlel nějaký „anti-bitcoint“ , nepořádalo se nějaké „antiocupy“ atd… Nevím o nějakých „antičajovnách“ apod.
    Jak Sluničkoví se jeví jako systém jistou organizovaností, cetrální plánování vyplívající z nějakých idejí. Nestojí proti nim žádný podobně organizovaný a strukturovaný protipól.

    Osobně v nich vidím společenskou nebezpečnost, protože ve snaze dosažení jistých ideálů zbytečně zatěžují společnost.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).