Hlavní navigace

Názor k článku Android Pay je v Česku. Zatím ho podporují mBank, J&T Banka a Moneta, přibude KB od Míra - Služba může zůstat stále "zadarmo" stejně jako ostatní...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 11. 2017 17:05

    Míra (neregistrovaný)

    Služba může zůstat stále "zadarmo" stejně jako ostatní služby od Googlu. Bude to jenom další služba za kterou zákazník tvrdě platí svými daty. Pokud by Google neměl v úmyslu z toho rejžovat, tak se tím vůbec nezabývá.
    Takže za mně jednoznačně: děkuji nechci.

    Určitě se objeví spousta řečí a odborníků co budou tvrdit jak je všechno anonymní, nikdo nikoho sledovat nebude apod.
    Důležité je necpat všechny informace do jedné firmy. Možná je to v dnešní době totálně "out" ale je to jediný rozumný způsob.
    Obchodník ví co si kupuju u něj ale nezná moje přijmy ani nákupy jinde.
    Banka zná moje příjmy a výdaje (kromě plateb v hotovosti) ale zná pouze obchodníka a placenou částku. Nezná obsah nákupu. Platba kartou v obchodě typu "Tesco" nebo "Albert" může být za cokoliv.
    Telefonní operátor ví seznam hovorů a přibližnou historii polohy na základě BTS stanic ale nezná moje přijny ani výdaje (kromě platby za telefon).

    Google může znát všechno ze všech oblastí a ještě to mít propojené s další uživaleli přes telefonní čísla, e-mail adresy apod. A tohle všechno prodává tomu kdo nasype dostatečný balík dolarů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).