Hlavní navigace

Názor k článku Ani tři roky nestačily na odstranění nesmyslů v Technickém plánu přechodu od anonym - Skutečnost, že sítě 2 a 3 využívají jiné...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 4. 2011 12:57

    bez přezdívky
    Skutečnost, že sítě 2 a 3 využívají jiné kanály, než jsou uvedeny v TPP, je dána předčasným spuštěním tohoto vysílání oproti TPP. Podle toho se měly tyto sítě 2 spustit až letos v dubnu (síť 2 na kanále 37, síť 3 na dočasném kanále 39). Přechod sítě 3 na finální kanál 48 měl proběhnout až v listopadu po vypnutí analogové Primy.
    Předčasné spuštění těchto sítí bylo realizováno z toho důvodu, že příslušné programy v tomto regionu již vysílaly v rámci přechodných sítí A a B a při dodržení původních termínů TPP by se musely některé digitální programy v říjnu 2008 vypnout.
    U kanálu 37 z Lysé hory je u míry rušení uvedena poznámka "po vyhodnocení míry rušení bude zvoleno technické řešení", takže předčasné vypnutí se nevylučuje.

    Co se týká Pradědu, souběh obou druhů vysílání TPP plně nezaručuje (§4, odst. 3). V příslušné tabulce pro síť 2 (K53) není doba souběhu stanovena, což je ošetřeno v §4, odst. 7. Vzhledem k tomu, že v oblasti již půl roku vysílá síť 1, lze předpokládat, že souběžné vysílání ostatních programů není pro vybavenost digitálními přijímači potřebné.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).