Hlavní navigace

Názor k článku Anti+globalizace a Internet (spršky z deníčku anti+globalisty) od Karel Kilián ml. - Opravdu duchaplná reakce. Z Vás ta všeznalost doslova...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 9. 2000 13:40

    Karel Kilián ml. (neregistrovaný)
    Opravdu duchaplná reakce. Z Vás ta všeznalost doslova stříká všemi tělními otvory. Dokonce jste mě jmenoval, no to mám radost! To muselo dát práci vymyslet, že? Teď jste asi šťastný a říkáte si, jak jste mi to natřel.

    Pochopil jsem, že s Vámi opravdu nemá cenu diskutovat, protože Vy prostě vidíte nepřítele ve všem, co se příčí Vašim názorům. Všechno je špatně a Vy jediný máte patent na rozum, protože určitě víte, jak to udělat, aby vše bylo mnohem, mnohem lepší. Co takhle třeba "každému podle jeho zásluh" a pak přechod ke "každému podle jeho potřeb"? Nebylo to už tady? Blbé je, že by každý uspokojoval pouze své potřeby, nikdo by nepracoval a tudíž by nemohl zajistit uspokojování potřeb pro ty druhé. Víte, dneska platí, že každý má to, co si odpracuje. Bohužel existují i případy, které mají to, co si nakradou, ale to bylo ve všech režimech.

    Polemizovat tu o výhodách globalizace nemá smysl - já jsem přesvědčen, že tento trend je prospěšný pro všechny, Vy si ve všem umíte najít to špatné.

    Co se týká režimu - systém není špatný, protože každému umožňuje dosáhnout toho, o co se snaží (snad jedině s výjimkou těch, kterým to neumožňuje například zdravotní stav). Demonstranti, anarchisté, bezdomovci a podobná lůza se nesnaží o nic - pouze kritizují, proto nikdy ničeho nedosáhnou. Že se jim to nelíbí je jejich věc, ale já je ze své kapsy živit nehodlám, protože si to nezaslouží.

    >Ale abyste mel, milostpane Kiliane, dalsi potravu pro exhibice vaseho enormniho fasounstvi: Za Husakovy normalizace jsem...

    Nechejte už ten nesmyslný termín "fašounství" spát. Co se týká exhibic, exhibujete tu pouze Vy a to již samotným článkem, ve kterém pouze prezentujete své názory odporující zdravému rozumu založené na zcela pochybných základech. Co jste dělal za komunistů je snad celkem oceněníhodné, nicméně nechápu, co to má za souvislost s tématem naší diskuze, nebo chcete-li sporu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).