Hlavní navigace

Názor k článku APEK upozorňuje na další podezřelý e-shop – SmartExpert.cz od JKL - Za tohle může banka, protože dnes není problém...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 6. 2013 0:16

    JKL (neregistrovaný)

    Za tohle může banka, protože dnes není problém si založit účet na jméno Evžen Oněgin přes internet. On to sice "ověřuje" pologramotný, nesvéprávný kurýr, ale protože se mu s tím nechce "paplat", tak jako platnou občanku uzná cokoliv zeleného s černým potiskem...

    Samozřejmě, že když takových zásilek rozveze deně 1001, tak si nemá šanci pamatovat jak vypadal zákazník č. 368 před půl rokem. Takže díky bankám vzniká hromada anonymních bankovních účtů, které přímo umožňují podobné praktiky.

    Je to jeden a ten samý scénář, který už se opakoval od odloženého případu v Ostravě a hodně lidí se asi inspirovalo: Borec si založil fiktivní účet na padělanou OP, koupil si 10 dobíjecích karet a nový mobil. Na aukru vystavil fůru aukcí na elektroniku (levné notebooky, mobily, PC atd.), komunikoval e-mailem nebo z těch anonymních SIM a volal z různých míst. Lidi mu naposílali MILION, který vybral z bankomatů různě po Ostravě, kde nebyly kamery (což se divím, protože jsem myslel, že kameru má každý bankomat vestavěnou).
    Policie to vyšetřovala, ale z banky nezjistila NIC - kamerové záznamy už prý vymazali, pracovnice si nepamatovala jak vypadal, mobilní operátor nemohl polohy přesně lokalizovat a z bankomatů se nepodařilo získat ani obrys postavy. Policie případ ODLOŽILA a borec vysmátý s milionem v kapse.

    Pak někdo tento policejní protokol s podrobnou zprávou dal na Internet a od té doby se to neustále opakuje!! Akorát už ne přes aukro, ale mají eshopy. Nechápu, že s tím nikdo nic nedělá! To ten trik s účtem na neexistující osobu budou zloději používat ještě tisíce let nebo co??!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).