Hlavní navigace

Názor k článku Apple a Adobe: desetiletá válka je ve fázi bitvy o mobilní platformu od Miloslav Ponkrác - Přidávám se s pochvalou článku, ale i s...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 4. 2010 13:43

    Miloslav Ponkrác
    Přidávám se s pochvalou článku, ale i s tím, že je bohužel ale hodně jasně vidět, na čí straně autor stojí.

    Mně samotnému Apple nevyhovuje, protože přístup „my víme lépe, než Vy co je pro Vás lepší“. Před cca dvěma lety jsem Apple chtěl pořídit, ale Apple věděl, že pro uživatele je nejlepší lesklý displej a nic jiného podporovat nebude. K lesklému displeji mně nikdo nedostane ani heverem. Tak jsem asi po roce marného čekání zjistil, že nejlepší pro mně je obloukem se celému Apple vyhnout. Pravděpodobně to byl jen vrcholek ledovce „toho co je pro mně lepší, a Jobs to ví lépe“ a takových akcí by se nejspíše objevilo mnohem více, kdybych si ten Apple někdy pořídil. Takže jsem si napsal: Apple = nekupovat.

    Nicméně Apple boj proti Adobe chápu – a v souvislostech s článku to dává logiku. Prostě Adobe nepodrželo Apple v těžkých dobách, Apple si prostě uvědomil, že nechce-li se vysekat, musí ho vystrnadit.

    Osobně bych umření Flashe a Airu jako programátor jedině uvítal. Sice jsem v tom nenaprogramoval ani čárku, ale umím si docela dobře představit, jak programování vymyšlené pro grafiky bude vypadat.

    „Apple používá průmyslové standardy pokud je netvoří“ je hezká politicko-korektní věta, že na standardy kašle, protože si vytvoří své. Tak nějak, jako když o svém vořechovi typu pouliční směs říkám, že je to pes s čistým rodokmenem, protože on je zakladatelem rodokmenu, a tedy čistokrevný pes.

    Apple geeky moc nebaví, právě proto, že je na hony vzdálené jim jako cílové skupině. Většina lidí tomu co je pod kapotou nerozumí, takže ono hackovat Apple není ani moc zajímavé, protože se o to moc lidí nepokouší – tudíž je to jednodušší.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).