Hlavní navigace

Názory k článku Apple ukončuje vývoj AirPower, třetina českých firem využívá cloud, vychází Visual Studio 2019

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 4. 2019 20:21

    bez přezdívky

    Opravdu pochybuji o tvrzení dané firmy Algotech, že třetina firem používá cloudové služby.. zaprvé je zde jasné selhání vymezení "metodiky", co vlastně za cloud služby se bude považovat.. mnohé plátky na trhu označují za cloudovou službu i dvacet let starý free mail volny.cz, post.cz atd.. v dnešní době bych jako klasickou cloudovou službu viděl např. pronajaté Exchange mailboxy na platformě Microsoft (Ofice 365 atd).

    ale i tak to nemá naprosto nic společného s "ukládáním dat do cloudu", jak se snaží podstouvat druhá část odstavce.. typo, že cokoliv je cloudová služba, tak to vlastně znamená ukládání dat do cloudu.. no s vyspělostí naší páteřní sítě, cenou za internetové připojení, už opravdu vidím, jak každá druhá firma v oblastí např. Karlovarského, Ústeckého či Moravskoslezského kraje si platí 100/100 Mbit (alespoň), aby dokázala ta data v první řadě vůbec rozumně rychle do "cloudu" nahrát.. nemluvě o jejich stažení..

    zářný příklad další novinářské "polopravdy / polomystifikace" .. jak vůbec ta firma k těm informacím došla?? Jak VYFILTROVALA skutečnost, že celá řada "firem", má své vlastní projektové dceřinné firmy (typicky s.r.o. pro developery).. a máte tedy na jedné adrese klidně i 30 firem, v nichž nebo pro něž pracuje 30 stejných lidí.. jsou to zkrátka nepodložené žvásty a nemá to seriozní novinařinou nic společného.. v mém okolí existuje přes 20 různých společností, sám jich několik vlastním a žádná z nich cloudové služby nevyuživá.. trochu mimo "běžný vzorek populace".. jeden by čekal, že v takovém množství by alespoň 2-3 měly mít něco společného s cloudem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).