Hlavní navigace

Názor k článku ARES jako otevřená data? Ministerstvo financí šlo cestou nejmenšího odporu od fd - Vzhledem ke zkusenosti s rejstrikem aut, coz je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 1. 2018 11:06

    fd (neregistrovaný)

    Vzhledem ke zkusenosti s rejstrikem aut, coz je neco tak primitivniho, ze by se stydely i deti na zakladnich skolach i jen za to, ze po nich nekdo chtel realizaci neceho takoveho, si dovedu naprosto zive predstavit, jak by vypadala ta reimplementace. Vysledek by bylo cosi 1000x pomalejsiho a s desetinou promile funcionality.

    Ovsem je uplne jedno co a jak dela ARES nekde uvnitr, tady je reci predevsim o rozhrani smerem ven, a to je neco, co se da napsat za odpoledne a zvladne to zcela 100% libovolny administrator statni spravy. Jenze to by nebylo kam odklonit par desitek MKc. Je totiz uplne jedno jak rychle nebo pomalu budete data exportovat nekam do vlastni databaze, podstatne je, aby pak byla rychle posilana zajemcum. I ten nejobycejnesi amatersky web provozovany na nejakem tom andurinu zvladne bez potizi obsluhovat tisice, mozna desitky tisic pozadavku. Systemy nasi statni spravy za stovky milionu se hrouti jiz pri stovkach.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).