Hlavní navigace

Názor k článku ATO přitvrzuje v boji proti novele vysílacího zákona. Jde v ní jen o pokuty, píše od pajas2 - Z návrhu novely zákona vyplývá, že nově se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 6. 2015 17:29

    pajas2 (neregistrovaný)

    Z návrhu novely zákona vyplývá, že nově se ukládá provozovateli vysílání stanovit jeho hlasitost a pak se odkazuje na konkrétní vyhlášku. Není možné, aby se regulace rozšířila natolik, že by regulátor určoval vyhláškou, jaká má být hlasitost vysílání provozovatele vysílání, včetně pořadů, znělek apod. Jde o zásah do nezávislosti provozovatelů vysílání, svobody projevu a svobody umělecké tvorby.

    Tak prý zásah do nezávislosti ... Neschopnost řádně nastavit úroveň zvukové složky není zásah do nezávislosti ale neumětelství a diletantismus! Bez ohledu na úmysl či neznalost. Např. na Slovensku to jde a nikdo s tím nemá problém. O západních státech nemluvě. Ještě nedávno mělo např. Óčko Expres průměrnou hladinu hlasitosti -10 LUFS, což je extrémně přeřvané vůči všem ostatním programům a velmi obtěžující, protože nutí diváka výrazně změnit hlasitost.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).