Hlavní navigace

Názor k článku Autorské právo IV. - Poplatky a legalita audiovizuálních děl od Mablung - Proč myslíte že chudobou netrpí? Teď nemyslím Gotta...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 8. 2009 9:40

    Mablung (neregistrovaný)
    Proč myslíte že chudobou netrpí? Teď nemyslím Gotta či Vondráčkovou. Co ostatní tak neprovařené skupiny? Wohnout, Divokej Bill, Jablkoň, Kryštof, Tři sestry, Monkey Bussines, ... . Máte desítky skupin, dobrých skupin (samozřejmě, věc vkusu které jsou dobré) které se udělali více méně sami a ty peníze za prodeje alb si zaslouží. Ale třeba Fanánek prohlásí že ho prodej alb moc nezajímá, protože mu je jasné že si to každý zkopíruje. Ale to neznamená, že by peníze za prodej alb neměl rád na kontě.

    Vkus se mění. Všimněte se že staří umělci už spíše jezdí po estrádách než aby aktivně vystupovali na koncertech. Samozřejmě, je to individuální, ale píšu obecně.

    Filmy? Co máte za hodnotný film? Nebe nad Berlínem? Markéta Lazarová? Ne, díky, při tom já usínám. Film má zabavit. Konec. Jestliže je originální, poučný, vizuálně úchvatný, umělecky cenný ... to je jen bonus. Film je bussiness, prostředek na vydělávání peněz. Stejně jako muzika. Stejně jako výroba aut nebo operačního systému. Od auta také chci aby jezdilo. A pak si podle osobních preferencí vybírám design, objem motoru, ... . Když nakupujete auto, platíte také všem zprostředkovatelům a nepřijde Vám to divné. V ceně auta je započítáno marketingové oddělení, účtárna, logistika, ... . Tj. to, co labely dělají pro hudebníky. Akorát že v továrnách je dělník to poslední, zatímco v hudebním průmyslu je ten "dělník" nejviditelnější částí.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).