Hlavní navigace

Názor k článku Bankovní identita je dobrý sluha. Existují ale i důvody, proč ji nechtít od anonym - Přidám další důvod proč NE: Stalo se mi, že...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 1. 2021 12:20

    bez přezdívky

    Přidám další důvod proč NE:

    Stalo se mi, že jsem naletěl na inzerát na sbazaru. Říkal jsem si, že platba na bankovní účet je bezpečná, protože daný účet v české bance (Equa) si mohl někdo otevřít jen s průkazem totožnosti. A pak mi vyšetřoval PČR vysvětlil, jak se to má:

    Běžný účet pro FO je možné u řady bank v CR založit přes Internet - vyplníte údaje, doplníte scan občanského průkazu a pak musíte BUĎ zajít do banky podepsat smlouvu NEBO si nechat smlouvu doručit kurýrem - a to i na jinou adresu než stálé bydliště.

    a v tom je ten zakopaný pes. Kurýr při doručení smlouvy určitě nebude chtít a ani nesmí vidět váš občanský průkaz, takže smlouvy může podepsat naprosto kdokoliv kdekoliv a ten první scan občanky přes Internet? No tak k němu se podle kriminalisty dostanou daní jedinci snadno - cílí na zoufalé jedince, kteří se nechají nalákat na nejrůznější pochybné půjčky na internetu a v daných případech je prý pravidlem, že posílají scany svých dokladů někomu na druhé straně.

    takže onen "zprostředkovatel půjčky" má jak všechny údaje dané osoby, tak i doklad totožnosti a banka mu otevře účet ANIZ BY HO V ZIVOTE VIDELA díky kurýrnímu doručení smlouvy.

    a TOTO má být záruka bankovní identity?? NIKDY"! - dokud se nezakáže zákonem otevírání bankovních účtů bez fyzické přítomnosti a ověření dvěma doklady na pobočce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).