Hlavní navigace

Názor k článku Bezdrátová Praha: konfrontace, nebo hledání konsensu? od Milos Brejcha - Myslim ze ruseni je dosti zasadni problem.. V situaci...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 2. 2007 15:02

    Milos Brejcha
    Myslim ze ruseni je dosti zasadni problem..
    V situaci kdy na vyssich mistech chytam kolem 30 az 40 siti a musim spoje v 2,4Ghz nahrazovat drazsimi technologiemi, je podle me proste pasmo plne a dalsich 500 hotspotu mi to jen stizi.
    CTU nepovazuje provoz stejne sluzby za ruseni. To je pravda. Problem je ale v kombinaci verejnych penez a ruseni. Tenhle projekt s verejnou podporou jednoznacfne narusi hospodarskou soutez nehlede na poskytovani ci neposkytovani internetu. Pro vsechny wifisty bude situace stejne spatna, konkurencni pomery v mezich wifi poskytovatelu tedy naruseny nebudou. Verejne penize tady ovsem zvyhodni jine technologie oproti wifi. Nepouzitelnost volnych pasem jednoznacne zvyhodni kabelove operatory, poskytovatele DSL a majitele licenci pro pasma 3.5Ghz, 26GHz apod.
    Vezmeme-li v uvahu desetitisice nadsencu v siti CZfree a dalsi desetitisice klientu komercnich provideru, je jednoznacne, ze je Praha uz nyni bezdratovou metropoli. Projekt Bezdratova Praha paradoxne zpusobi zanik desitek siti a nasi klienti, kteri mimo nas take do hardwaru investovali v souctu nemale penize, budou opet odkazani na limitovane DSL v podani O2.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).