Hlavní navigace

Názor k článku Bild.de: vypněte blokátor reklam, nebo zaplaťte. Jinak naše články neuvidíte od Labir - To je boj s větrnými mlýny a ještě...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 10. 2015 17:43

    Labir (neregistrovaný)

    To je boj s větrnými mlýny a ještě ne moc dobře udělaný. Bild.de stačí obejít prostým zakázáním javascriptu. Sofistikovaněji lze zakázat pouze přesměrování javascriptem. Samotné vypnutí adBlocku na doméně nestačí, musí se vypnout zcela (pro celý web). Pravděpodobně kvůli iframe vedoucím mimo hlavní doménu (subdomény i zcela jiné domény).

    Jediné funkční řešení je nezahltit web agresivní reklamou a požádat návštěvníky s blokací o vypnutí - pokud je to dobrý web a není přeplácaný adblock na něm vypnu. A i když si někdy nevzpomenu a pak přijde vhod ta žádost. Další řešení je nepoužívat reklamní systémy, ale reklamu citlivě integrovat přímo do webu - v čechách je to např. armadninoviny.cz (hlavní banner). Ideálně nepoužívat targetovanou reklamu (co nabízí většinou již nepotřebuji, protože jsem si to již pořídil), jen kontextovou (čtu IT web, asi budu mít zájem o nějaké IT věci/služby).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).