Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku bilezbozi.cz načerno od Tomáš Valach - Dobry den, nechci se poustet do zadnych dlouhych debat...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 5. 2002 10:02

    Tomáš Valach (neregistrovaný)
    Dobry den,

    nechci se poustet do zadnych dlouhych debat o mem pripadu, protoze na to proste nemam cas, ale jednu vec napsat musim.

    V clanku pana Zemana se totiz objevila dulezita nepresnost, resp. neuplnost. Doplnuji tedy vetu z predbezneho opatreni aby nevznikl dojem, ze nesmim uzivat jakoukoliv databazi vyrobku.

    V predbeznem opatreni, ktere jsem obdrzel se totiz nepravi, ze jsem povinen zdrzet se uzivatni databaze domacich spotrebicu, ale databaze domacich elektrickych spotrebicu v podobe shodne ci zamenitelne s databazi domacich elektrickych spotrebicu, vytvorenou Ing. Petrem Burcalem, Ing. Ondrejem Frycem a janem Mensikem a uzivanou spolecnosti bilezbozi.cz, s.r.o. .....

    Toto je dulezite zduraznit, protoze zadnou takovou databazi neuzivame, nikdy jsme neuzivali a uzivat ani nebudeme. Nase databaze je vytvorena na zakazku a ma naprosto odlisnou strukturu, coz jsem pripraven kdykoliv prokazat. Pokud nas bilezbozi.cz napada za stejne trideni vyrobku, necht se podiva na stranky jednotlivych vyrobcu spotrebicu, kde je trideni naprosto stejne. Nepochybuji o tom, ze se sami prave u nich inspirovali. Je to proste naprosto logicke cleneni. Co se tyce obrazku, je to totez. Maji naprosto stejne obrazky jako vyrobci na svych strankach (viz. napr. Fagor se svymi jedinecnymi znaky u obrazku). My mame navic od vyrobcu souhlas s pouzivanim vseho, co na svych strankach maji.

    Jedina chyba byla (a to priznavam), ze kolega, ktery zaplnoval databazi jednotlivymi polozkami, nektere popisky nebral z katalogu vyrobcu, ale ze stranek bilezbozi.cz, protoze si myslel, ze je to verejne dostupna informace, kterou muze pouzit. Od chvile, kdy nam z bilezbozi.cz volali a upozornili mne na to, naridil jsem kolegovi, at to prepise. I tak ovsem popisky, ktere jsme na strankach meli jsou v 80-90% shodne s popisky, ktere uvadi vyrobce. A je to i logicke.

    Zaver? Naprosto zbytecna hysterie a snaha zlikvidovat kohokoliv, kdo by chtel konkurovat firme bilezbozi.cz. Verim vsak, ze soud bude posuzovat argumenty a dukazy a ne vymysly panu z bilezbozi.cz.

    Tomas Valach
  • 3. 5. 2002 10:20

    Ondřej Fryc (neregistrovaný)
    Pane Valachu,

    nejsme na trhu první den, abychom neznali osobně většinu dovozců. Nevím nic o tom, že by vám třeba Electrolux dal souhlas k použití jejich obrázků - na rozdíl od nás.

    Kromě toho, když už uvádíte ty výtažky z předběžného opatření, mám pro vás taky jeden: "bylo osvědčeno v řízení, že žalovaný použil databázi, užívanou žalobcem". Já se nepřu o to, jestli vám obchod a relační databázi programovala firma A nebo firma B. Já říkám, že struktura i obsah databáze je ukradena nám. Já říkám, že jste grázl a příživník.

    Ondřej Fryc


  • 3. 5. 2002 15:16

    PK202 (neregistrovaný)
    Trochu vidim pod poklicku tohodle sporu, takze :
    1) Prvni co byla chyba bylo, ze byla zaregistrovana znamka
    bilezbozi, je to opravdu to same jako by nekdo zaregistroval ochrannou znamku potraviny. Mate pocit, ze snad pokud by ve stejnem postaveni jako bilezbozi.cz, s.r.o. byla firma potraviny.cz, s.r.o. a pozadovala by po vsech e-shopech a po vsech supermarketech aby zrusily oddeleni s nazvem potraviny a pripadne by napadala treba existenci (fiktivni) domeny http://potraviny.delvita.cz ?

    Cili myslim ze by toto rozhodnuti o ochranne znamce melo byt napadeno a zvraceno.

    2) Firma bilezbozi.cz se chova tak aby za kazdou cenu "pozrala" cely trh. Je k tomu totiz tlacena svym sytemem dumpingovych cen. Snazi se totiz za velkoobchodni ceny nabizet sluzby koncovym zakaznikum. Vyuziva k tomu svoje sepeti s velkoobchodnim dodavatelem prislusneho sortimentu a timto velkoobchodnim prodejem je IMHO v soucasnosti dotovana. To jim ovsem nemuze dlouho vydrzet a tak kolem sebe trochu kopou a mozna tim management trosicku omlouva to, ze nedosahl takovych vysledku, jake investorovi sliboval.

    Z vyse uvedeneho mi vyplyva ze pokud pan Fryc o nekom prohlasuje, ze je grazl a prizivnik, tak by si mozna mohl zamest pred svym prahem sam. Ono nakecat investorovi nesmysly a pak nesplneni svych nerealnych predstav zakryvat soudnimi spory, aby slo investora jeste alespon trochu podojit je IMHO taky tak trochu prizivnictvi.











  • 3. 5. 2002 16:16

    k.dobes@login.cz (neregistrovaný)
    ******** JE VIDĚT ŽE VÁM DOŠLY ARGUMENTY *********

    BUDU ASI BLEJT - Z VÁS PANE FRIČI, JE OVŠEM OTÁZKOU ZDA JSEM VÁS SPRÁVNĚ POJMENOVAL. SPÍŠE BY SE PRO VÁS HODILO NĚKTERÉ Z HODNĚ VULGÁRNÍCH SLOV.

    TAKŽE CO ŘÍCI ZÁVĚREM ?

    ******** JE VIDĚT ŽE VÁM DOŠLY ARGUMENTY *********

    Panu Valachovi bych dpopučil, aby na Vás podal žalobu.
  • 4. 5. 2002 8:55

    Ondřej Fryc (neregistrovaný)
    Milý anonyme,

    pod jakou pokličku to nahlížíte? Řekl bych, že jste si spletl hrnce :-) bilezbozi.cz jsme od počátku až do teď budovali z vlastních peněz.

    Ondřej Fryc
  • 6. 5. 2002 9:46

    Petr J. (neregistrovaný)
    No já bych ani neřek, že si anonym spletl hrnce, to co napsal je celkem přesvědčivé.

    BTW pane Fryci - já si myslím, že na to bílé zboží nárok nemáte - já si do nedávna myslel, že bíle zboží označuje povlečení, ložní prádlo, prostěradla a podobné textilie a moje matka (a babička) a spousta jiných lidí, kteří jsou zvyklí jen na kamenné obchody a mají zafixované staré názvy by si mysleli, že jsem se pomát, kdybych jim řekl co je vaše bílé zboží - v některých starých obchodech je označení "bílé zboží" pro mnou popsaný sortiment stále používáno - a jeden nedávno zrušený obchod u nás (klasický pultový prodej) měl dokonce "Bílé Zboží" na vývěsce a hádejte co prodávali?

    Takže bílé zboží je nejenom obecný, ale navíc i dost nejednoznačný pojem na to aby jste si ho uzurpoval.
  • 8. 5. 2002 21:00

    Ondřej Fryc (neregistrovaný)
    Vždyť to se shodneme. Spousta našich konkurentů prodává "bílé zboží" a nám to samozřejmě vůbec nevadí. Nám vadí, když se někdo vydává za nás. Ochranná známka je na označení firmy, nikoli na zboží. Tečka puntík.
  • 8. 5. 2002 23:25

    PK202 (neregistrovaný)
    Jenze jste tuhle ochrannou znamku ziskali podle mne NEPRAVEM.
    Zda to bylo chybou uradu, uvedenim uradu v omyl nebo nejakou typicky "ceskou" cestou se da tezko urcit.

    Nebo snad mate pocit, ze by melo byt moznost zaregistrovat si OZ rohliky a pak kriminalizovat kazdeho, kdo nekde zacne nabizet rohliky pod oznacenim rohliky ?!

    Vazeny pane Fryc, tak jako existuji hajzlove, kteri dusevni vlastnictvi kradou (SW pirati a pod.) tak stejne na druhe strane existuji vyderaci jako Vy, kteri se schovavaji za v soucasne dobe moderni "ochranu dusevniho vlastnictvi" a uzurpuji si pravo na obecne pojmy.
    Ja mezi obema extremy bohuzel nevidim z moralniho hlediska prazadny rozdil.
  • 9. 5. 2002 9:08

    Ondřej Fryc (neregistrovaný)
    Vazeny pane, to jste tak nechapavy, ze to musim psat tolikrat? OZ "bilezbozi.cz" mame proto, ze se tak jmenujeme. Nemame nic proti tomu, ze nekdo prodava bile zbozi, ani takovou OZ nemame (nemohli bychom mit). Jde nam o to, ze nikdo se nesmi vydavat za nasi firmu.
  • 9. 5. 2002 22:03

    PK202 (neregistrovaný)
    Takze nemate nic proti tomu abych si zaregistroval domenu bilezbozi.net a prodaval na ni pracky, mycky atd. ?
    Pokud ne, tak si malinko protirecite...
  • 13. 5. 2002 12:58

    Vanda (neregistrovaný)
    Vážený pane Fryc.

    Vy jste arogatní až to bolí. A propó pane FRYC - KDO JINÉHO GRÁZLEM A PŘÍŽIVNÍKEM NÁZÝVÁ SÁM JÍM VĚTŠÍM JEST!!!!!!

    Chovejte se slušně a ne jak dobytek. Vaše vystupování je hodno řeznického psa.

    Já být na místě pana Valacha podám na vás trestní oznámení za urážku.

    Vanda
  • 13. 5. 2002 15:30

    Míša Jašková (neregistrovaný)
    Vando, nebuď taková upjatá. I pes dává přímo najevo své pocity a faleše se od něj nedočkáš. Pan Fryc to asi v afektu trochu přestřelil (soudě podle příspěvku níže ho to samotného mrzí), ale mě je obecně chování stylu "co na srdci to na jazyku" docela sympatické.

    Čau Míša
  • 4. 5. 2003 23:24

    Byznysman (neregistrovaný)
    Snažit se uzurpovat si název bile zbozi pro sebe je totéž, jako kdyby někdo chtěl jen pro sebe název video nebo DVD. Pojem "bílé zboží" "černé zboží" (tzv. audiotechnika+video) jsme používali už v době, kdy o Internetu vědělo jen pár nadšenců.
    Ostatně i my už brzy plánujeme spustit oddělení elektroniky, kde jednou z jejich podsložek bude bílé zboží.
    Ale aspoň je o čem psát. :-)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).