Hlavní navigace

Názor k článku Bitcoin čelí krizi důvěry, burza Mt. Gox zmizela z webu od Petr Holý - 1) k tomu přece slouží kreditní karta, neplatíte...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 2. 2014 9:00

    Petr Holý

    1) k tomu přece slouží kreditní karta, neplatíte svými penězi, ale penězi banky

    2) místo karty můžete zaplatit něčím jako je PayPal nebo Mobito a údaje z karty nikam dávat nemusíte

    3) problém bitcoinu je prozatím nerudovský... normální měna má svou hodnotu proto, protože když mi z bankomatu vypadne správně pomalovaný papírek, vím že na každém rohu ho můžu směnit za zboží nebo službu... u bitcoinu je problém v tom, že se ho skoro nikde nedá zbavit výměnou za zboží nebo služby... tedy pokud ho neprodám jinému důvěřivci, který ho "investičně" drží... v naději, že horký brambor později předá jinému důvěřivci za vyšší cenu. Trochu navoněný prd nemyslíte? Nebo spíš letadlo? Ti co s tím začali se parádně nakapsovali na snadné těžbě a teď to musí ti další při stále obtížnější těžbě, která už se prakticky nevyplácí, splácet :)

    4) bitcoin není měna, bitcoin je komodita... asi jako mušličky nebo sůl v pravěku... to že "platíte" bitcoinem je ve skutečnosti barterový obchod, který mimochodem podléhá také DPH a dani z příjmu a musí se oceňovat v "státní" měně ke dni realizace barteru (v podstatě se jedná o zápočet plateb v státní měně kdy jedno zboží či službu měníte za jiné zboží nebo službu, který finanční úřad vidí veeeelice nerad, pokud není správně zdaněný).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).