Hlavní navigace

Názor k článku Bitcoin v ohrožení? Skupina „těžařů“ získala 51% podíl na výkonu sítě od pas - Samozřejmě, pokud jeden subjekt získá třeba ty kvantové...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 6. 2014 8:32

    pas (neregistrovaný)

    Samozřejmě, pokud jeden subjekt získá třeba ty kvantové počítače v předstihu před ostatními, tak to znamená konec Bitcoinu a zdaleka nejen jeho. Ale to asi není aktuální problém, že?

    BTC v tuto chvíli není nepoužitelný (na to stačí pohled na graf počtu transakcí), bezcenný (na to stačí pohled na graf ceny) a ohraný (to nevím, jaký graf je na toto :)). Je ovšem přirozené, že přijde něco lepšího, co naváže na obrovský kus práce, který Bitcoin udělal a co bude řešit některé jeho problémy, třeba problém s relativně vysokou nákladovostí. Proto je dobré už nyní sledovat, co vzniká.

    Vy vidíte všechno nějak černobíle. Bitcoin nebude ohraný přesně v den, kdy vznikne jeho nástupce. Stejně tak kryptoměny nemají ambice stát se "novou světovou měnou" (možná v očích nějakých fanatiků). Je to prostě nástroj, který má některé výhodné a unikátní vlastnosti, nic víc, nic míň.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).