Hlavní navigace

Názor k článku Bitcoiny? Vidím jen nějaké shluky čísel a písmen. Fuka má za sebou první soud od Libb - Nejsem si jistý, jestli konkrétní léky hrají nějakou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 10. 2014 11:50

    Libb

    Nejsem si jistý, jestli konkrétní léky hrají nějakou roli v tomto sporu a už vůbec si nejsem jistý, jestli je trestný jen prodej nebo i nákup (vždycky může tvrdit, že chtěl získat důkazy proti prodejci)

    Druhá věc je, že je jedno, s kým si myslel, že jedná. Komunikoval s někým a poslal někam peníze.
    Možné varianty, které vidím, jsou:
    - Fuka si založil dva nové účty, komunikoval s žalujícím a z ještě jiného sám se sebou, od žalujícího vylákal peníze za léky a na svůj druhý účet poslal bitcoiny (tomu nevěřím, ale pro pořádek uvádím)
    - Někdo nabízel léky a zároveň chtěl koupit od Fuky bitcoiny, ale peníze Fukovi poslal žalující v domnění, že platí za léky

    No a u bodu dva je teď ještě otázka, jestli se na to bude nahlížet jako na podvod s více osobami a nebo na to, že žalující poslal někam peníze, z platby není zřejmé, že to nebylo za bitcoiny, takže pan Fuka by je měl poslat zpátky. Nejsem právník (to je asi vidět) a předpokládám, že celý problém je v tom, že všechny "důkazy" jdou poměrně snadno zfalšovat - aspoň z laického pohledu, a že se obchodovalo s něčím hodně neuchopitelným (já třeba vůbec nechápu, jak ty bitcoiny fungují).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).