Hlavní navigace

Názor k článku BitTorrent Sync: synchronizace souborů přes P2P pro ty, kdo nevěří cloudu od BobTheBuilder - Autor nějak nepíše, zda a jak se řeší...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 7. 2013 10:22

    BobTheBuilder

    Autor nějak nepíše, zda a jak se řeší konflikty změn (tentýž soubor změněný na více synchronizovaných počítačích současně, nebo změna provedená off-line na jednom stroji, pak nějaká jiná na druhém a následné připojení toho prvního on-line). Tohle Dropbox, SugarSync a ostatní nějak řeší.
    A druhá věc, přístup k těmto datům z počítače bez klienta - to je jasné, buď v tom máte zařazený vlastní NAS a pak je to otázka přístupu k němu, nebo takový přístup nemáte. Ovšem právě tohle je na cloudu půvabné, samozřejmě podmíněno přiměřenou důvěrou v provozovatele služby.
    A nakonec, počítač v práci a doma: v práci změním dokument (nebo ho dám do synchronizované složky), počítač při odchodu vypnu, doma svůj večer zapnu - a nic tam nemám.
    Problémy 2 a 3 vedou k závěru, že pokud chcete nahradit nějaký Dropbox, tak musíte mít trvale dostupný vlastní server (NAS) zařazený do synchronizačního schématu. To bude pro mnoho lidí značné omezení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).