Hlavní navigace

Názor k článku Blog jako psychoterapie? od Nora - Překvapuje a mrzí mě, že jste se tady...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 10. 2005 22:32

    Nora (neregistrovaný)
    Překvapuje a mrzí mě, že jste se tady nikdo nezmínil o tom, že existují dva druhy blogů. Jedny jsou plné dollzek a fotek good charlotte a jinejch takovejch skupin, těch je dost. A až pak je ta druhá skupina, skupina, jak vy říkáte "žlutých kačenek", kde se puberťáci vylejvaj ze svejch srdíček. Do tý skupiny kačenek a puberťáckejch výlevů patřim já a je mi úplně jedno, že mě takhle označujete(označení se mi zdá docela hanlivé, ale je přesné, bohužel,o).

    Já to takhle necítím (adolescenti mají pokřivenou realitu,o) nehodlám se s váma pouštět do slovíčkaření, jako jste si to psali přede mnou, je to zajímavý, ale já na tohle nemám a nesdílím s vámi dost těch názorů-ale zpět), já nepíšu blog proto, že chci, aby mě někdo obdivoval/dokazoval mi, jak jsem dokonalá/zviditelnit se(možná trochu,o). Možná to je nějaká psychoterapie, tomu se nebráním. Já píšu blog proto, že jsem ho 4 roky psala do deníku na papír a teďka jsem se rozhodla udělat blogovou verzi. Proč? Když mě někdo chce číst, tak mě číst bude, když nechce, tak ne, to neni důvod proto, abych ho psala(JÁ, tohle je u dost lidí jiný), mě na číslíčkách návštěvnosti ani tolik nezáleží. Udělala jsem to proto, aby některé moje otázky byly rozdpovězeny (třeba o tom, jak moc maj chlapi rádi orální sex, ale to odbočuji,o) a proto, že vím, že spusta lidí hledá v blozích sebe (TOHLE JE psychoterapie). Hledají ztotožnení s nějakou cizí osobou, chtějí vědět, že v tom nejsou sami. Proto blogy čtou (teda ten typ, o kterém jsem mluvila celou dobu, proč lidi čtou ty blogy o dollzkách nevim, ale to je na jinou debatu).

    Ale v blozích, i v těch o kačenkách, neni jenom "co jsem dělala včera a kdo mě naštval". Jsou tam i subjektivní názory na různý docela zajímavý věci, např. hudbu, filmy, politiku, společnost, práci, školství etc., co lidi docela zajímá a oavlivňuje. Když blogy čtete dýl, s bloggerem se za čas ztotožníte a začnete ho zkoumat a začnete se zajímat o to, co dělá a tak. Stane se vaším internetovým kamarádem, a ani to nemusí vědět.

    Ale tohle byste museli poznat. Jestli vás nějaké moje poznámky vytočily, nemusíte hned soudit. Je to zbytečné,o)

    PS: vynechala jsem takovou tu skupinu lidí, co píšou filosofický otázky a přemýšlí nad různými problémy a tváří se vážně, to je třetí skupina. ehm,o)

    (většina příspěvku byla napsána v duchu "podle sebe soudím tebe" a je čistě subjektivní. Já jsem hrozně čistá duše, víte?,o)

    (něco podobnýho jsem napsala před nějakou dobou na svůj blog http://blog.lide.cz/noora/2005/10/04/158 -takže tady celou dobu mluvim jako ortodoxní bloger typu "kačenka"-, neni to moc o tom samym, ale ten poslední odstavec možná něco vystihuje. taky bych chtěla podotknout, že ne vždy se umím vyjádřit tak, jsem si to myslim a někdy z toho vyjde blábol. tak to omluvte a zkuste mi nahlédnout do duše,o)(jestli vám to nedá,o)

    jo a tohle neni reklama, abyste si zase nemysleli,o/
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).