Hlavní navigace

Názor k článku Blogger není nadávka od noname - Já myslím, že pravda je částečně na obou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 6. 2004 11:18

    noname (neregistrovaný)
    Já myslím, že pravda je částečně na obou stranách, problém totiž je úhel ze kterého se na to dívá.
    Jestliže se na to budete dívat z pohledu kvantity blogů, pak opravdu většina blogů jsou nicneříkající deníčky, která má autor vlastně jen pro sebe a možná pár kamarádů.
    Jestliže se na to ale budete dívat z pohledu čtenářstva, tedy kolik lidí čte tu oborovou (kvalitní osobní příspěvky psané literálním stylem je také obor, podobně jako příběhy v magazínech) a kolik lidí čte tu neoborovou skupinu, pak zde je situace přesně opačná.
    Takže psát že blogy jsou fušařina a blogger je nadávka je ekvivalentní tomu napsat že noviny či knihy jsou brak a o ničem. Určitě když bych vybral všechny noviny v PNS či nově vydané knihy za poslední rok, tak jen pár z nich by mělo nějakou váhu a subjektivně by je člověk zařadil mezi "Noviny" a "Knihy" a velkou část z nich by si utíral tak akorát pozadí. U Internetu je jediný rozdíl - vydávání na internetu je podstatně levnější (náklady blížící se nule) a tudíž je toho podstatně více a je zde větší poměr těch, kteří by knihu ani novinové články nezvládli, protože by je žádný vydavatel nepřijal.
    Ale to neznamená, že by lidé neměli psát blogy - je to velmi dobrý tréning - jazyka, formování vět, oslovování publika, (často i technický o html, css, php atd.), případně následně i marketingu, obchodu atd. (když tam chcete reklamu či nějaký jiný příjem).
    A rozhodně to není nadávka, je to jen souhrný název pro jeden zájem - někdo je broukař, někdo rád fotografuje a někdo rád píše. Neznamená to, že ten první sbírá dobře brouky a umí je správně určovat, neznamená to že ten druhý fotí kvalitní fotky a neznamená to že ten třetí umí psát.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).