Hlavní navigace

Názor k článku Boj o metaverse. Bratři Winklevossovi investují do české firmy soutěžící se Zuckerbergem od Net - Podle mě má VR smysl na hraní a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 10. 2021 11:18

    Net

    Podle mě má VR smysl na hraní a pak ve specializovaných profesích na specifické úkony… a jako bonus to občas půjde využít jako třeba virtuální prohlídku bytu.
    Ale pro normální práci nebo surfování na netu je to moc nepohodlné, s brýlemi se blbě jí a pije a v tom obleku je problém si třeba jen odskočit na toaletu a doufám, že se nerozšíří móda VR plen pro dospělé.
    “Metaverse” je cool koncept do cyberpunkově laděného sci-fi, ale moc praktický není a nebude, je to jako 3D brýle na steroidech, pozitiva jsou sice větší, ale i všechny neduhy. Zásadní problém budou i latence, pro kvalitní VR zážitek musí být latence pod 20 ms a to je problém, lokální VR fungovat může, ale v globální bude nepříjemný lag. A vzájemná nekompatibilita HW a SW a podmiňování přístupu účtem třeba na Facebooku je také dost zásadní překážka pro masivní rozšíření. Možná vznikne Facebook 2.0, ale pochybuji, že bude mít skutečně masivní uživatelskou základnu, i když rozdá brýle zdarma (výměnou za data o nejen zdravotních funkcích uživatelů).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).