Hlavní navigace

Názor k článku Bojkotují někteří lidé na ministerstvu průmyslu výstavbu vysokorychlostních sítí? od x - Což o to, pár velryb v NFX by...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 2. 2018 13:01

    x (neregistrovaný)

    Což o to, pár velryb v NFX by na ty dotace dosáhlo v pohodě taky. Problém je že freenety mají v podstatě jen 2 stadia - škudlící mini síťky co nemaj peníze (a fungují víceméně jako 2.4ghz pepa) - kompenzují to vším možným (především nadšením). A pak tu máme freenet kostnatej megamoloch, do kterých se minisíť po letech škudlení, během chvíle náhlého explozivního růstu, tu a tam vyklubou. Moloch ale naráží - jakožto neziskovka nemůžeš mazat projekty na územním plánu jako to dělá "velká trojka", nedejboze někde vedle uhelnýho dolu v severních cechách.

    S tím backhaulem je to tak že jasné, pojítkem tam to gigo prostřelíš, ale buranov jako takovej už pak roztaháš optikou - když na to máš - a hlavně, když se tam zrovna (velké zrovna) kope a můžeš tam mimochodem třeba kanalizacím či CEZu přifařit chráničku bez politikaření (většina firem co tohle kope kejvne na sdílení nákladů když tam přijdeš, obvzlaste je-li to subkontrakt). Jedná se pak o FTTX? Lze o tom polemizovat a riskovat že o dotaci přijdu bych neriskoval.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).