Hlavní navigace

Názory k článku British Telecom plánuje na jaře nabídnout přípojky s rychlostí 300 Mbit/s

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 10. 2011 21:43

    Mr. McFly

    Není to v dnešní době zbytečné? Využije to vůbec taková domácnost? Nevěřím, že by někdo nabídl takovou rychlost bez nějakého nehezkého omezení typu FUP. 10Mbps musí stačit všem. ;-))

  • 6. 10. 2011 22:23

    Mi. Chal.

    Podle mě to je podobné, jako gigabytové mailové schránky - dobře to vypadá, ale většina lidí to nikdy naplno nevyužije. Na Gmailu nic nemažu a využito mám asi 16%, to volné místo přibývá rychleji než stačí zabírat maily. U těch 100Mbps přípojek to zase bude tak, že se všechen obsah stáhne téměř hned (pokud to druhá strana bude stíhat, což je často taky problém) a většinu času bude linka nevytížená.

  • 7. 10. 2011 16:22

    JKL (neregistrovaný)

    Ale jistě, že VYUŽIJE! Nikdo neříká, že těch 300 Mbit bude vytížených 24/7/365 na 100% :-)

    Ale jenom třeba takový full HD stream má datový tok 8 Mbit/s, takže domácnost, kde se 3 TV budou dívat na nějaký full HD stream potřebuje jenom na TV alespoň 25 Mbit/s.

    Navíc někdy nastává situace, kdy je potřeba stáhnout/odeslat data o velikosti desítek GB - například si koupíte film v HD a chcete si ho uložit na pozdějíší přehrání na chatu do nějakého přenosného zařízení. Jeho velikost v BR kvalitě je klidně okolo 25 GB.
    10 Mbitem budete stahovat cca 6 hodin
    100 Mbitem budete stahovat cca 35 minut
    300 Mbitem budete stahovat cca 12 minut

    Takže je to opět o pohodlnosti, protože s 10Mbitem si nemůžete vybrat film chvíli před tím než odjedete, ale s 300 Mbitem už je to celkem pohodička :-)

    Samozřejmě, ta linka nebude využívaná travale na 100%, ale jde o to, že když to potřebujete, tak to umožní...
    --

    Jinak i dnes v ČR nabízí někteří ISP "pěkné" rychlosti. Například RioMedia na FTTH linkách nebo NetBox mají tarif 100/100 Mbit a bez FUP.
    Osobně jsem u RioMedia za měsíc stáhnul na svém PC nějakých 500GB dat a 5TB odeslal a žádný FUP nebo omezení se neaktivovalo :-). Nakonec není důvod, protože konektivita je dnes levná a je jí dost, optika s přenosy nemá problém a tu linku na 100% využije člověk maximálně na pár minut denně.

  • 7. 10. 2011 9:50

    attol (neregistrovaný)

    Je to jen marketing. Nase ctvrt je jen 700 m od mistni tel (a ADSL) ustredny Britskeho Telecomu, optika dokonce od letosniho unora konci v krabici na konci ulice a presto v cele ctvrti neznam nikoho s ADSL s rychlosti vetsi nez 1 Mbit. Jo, a prumerne stari kabelu v zemi je pouhych 5 let. Naopak spousta vesnic v UK nema internet vubec protoze BT odmita platit polozeni kabelu. Kdo chce v UK rychlost, obvykle si kupuje kabelovku Virgin s obvyklou rychlosti 20 Mbit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).